BIZIT plus

Twitter će naplaćivati SMS-ove za dvostruku autentifikaciju

Twitter je saopštio da će dozvoliti samo plaćenim pretplatnicima da koriste tekstualne poruke kao metod dvofaktorske autentifikacije (2FA) za zaštitu svojih naloga.

PCPress.rs Image

Promena će stupiti na snagu 20. marta

Nakon 20. marta, „samo pretplatnici Twitter Blue-a će moći da koriste tekstualne poruke kao svoj dvofaktorski metod autentifikacije“, navodi kompanija.

Dvofaktorska autentifikacija, koja ima za cilj da učini naloge bezbednijim, zahteva od vlasnika naloga da koristi drugi metod autentifikacije pored lozinke. Twitter dozvoljava 2FA putem tekstualne poruke, aplikacije za autentifikaciju i bezbednosnog ključa. Kompanija veruje da 2FA zasnovanu na telefonskim brojevima zloupotrebljavaju “sajber kriminalci”.

Vlasnik Twitter-a, Elon Musk napisao je „Da“ kao odgovor na tvit u kojem se navodi da je kompanija promenila politiku. „jer su telekomunikacijske kompanije koristile naloge botova da pumpaju 2FA SMS“. Takođe, navedeno je da kompanija gubi 60 miliona dolara godišnje „na SMS prevarama“.

Korisnici Twittera sada imaju 30 dana da isključe SMS metodu i odaberu drugi način korišćenja dvostruke autentifikacije. Gašanje SMS 2FA metode neće automatski odvojiti telefonski broj korisnika od njihovog profila.

Pročitajte i:  X blokira pretrage Taylor Swift... jedva 

Prošlog meseca, Twitter je naveo da će pretplata za Twitter Blue za Android koštati 11 dolara mesečno, isto kao i za iOS pretplatnike.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: