BIZIT plus

Twitter CEO tvrdi:”Bitcoin će postati jedina svetska valuta”

I pored pada vrednosti Bitcoina i drugih kriptovaluta, optimizam očigledno ne jenjava među investitorima. Jedan od najglasnijih promotera Bitcoina je i CEO Twittera Jack Dorsey. On je ubeđen da ćemo uskoro kao glavnu valutu koristiti upravo Bitcoin. Da li on zna nešto što mi ne znamo?

Twitter CEO Bitcoin će biti jedina svetska valuta

Jack Dorsey, CEO Twittera i Squarea, iznenadio je izjavom za Sunday Times da očekuje da Bitcoin postane jedina globalna valuta u narednih 10 godina. On ima razloga za nesputani optimizam s obzirom na činjenicu aktivno ulaže u ovu kriptovalutu. Iako i ovaj rok deluje pomalo preteran, da ne kažemo nerealan, Dorsey je ubeđen da će se to čak desiti i ranije:

Svet će na imati jednu valutu, kao što će internet imati jednu valutu. Verujem da će to biti Bitcoin.

On stoji iza svojih tvrdnji pa je tako Square objavio da će omogućiti kupovinu i prodaju Bitcoina u okviru svoje Cash aplikacije. Dorsey je takođe investitor u startup Lightning Labs koji razvija tehnologiju koja će omogućiti brže i lakše korišćenje najpopularnije kriptovalute. On je istakao da kad je razvoj Bitcoina i blockchain tehnologije u pitanju, stvari idu sporo ali će se sve rešiti:

Razvoj je spor i skup, ali kako se bude povećavao broj ljudi koji se služe ovom tehnologijom, ti problemi će nestati. Tu su nove tehnologije koje se usavršavaju uz pomoć blockchain tehnologije, što ih čini dostupnijim.

Bitcoin se dosta promenio od kada se prvi put pojavio. Tada je ova kriptovaluta smatrana za alternativu dolaru, pa čak i zlatu. Ipak, dosta toga je ostalo u domenu teorije. Iako je u jednom trenutku Bitcoin vredeo čak 20.000 dolara, poslednje vreme ima problema sa konstantnim padom. Ipak, ako smatrate da je sve to samo privremeno, onda svakako imate istomišljenika u Jacku Dorseyju. Njegov optimizam ipak dolazi u pomalo čudnom trenutku dok se priča da će Twitter zabraniti oglase sa kriptovalutama. Da li je samo reč o predostrožnosti ili o nečemu ozbiljnijem?

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

Izvor: Sunday Times 

 

Facebook komentari: