Twitter je zabranio preko 46.000 naloga u Indiji

Twitter je u maju zabranio više od 46.000 naloga u Indiji zbog kršenja pravila društvene mreže. Prema izveštajima, Twitter je uklonio 43.656 naloga zbog seksualne eksploatacije dece, golotinje i sličnog sadržaja, dok je 2.870 naloga zabranjeno zbog promovisanja terorizma.

PCPress.rs Image

Uklanjanje naloga zbog nepoštovanja pravila

Twitter je primio 1.698 pritužbi u Indiji putem svog lokalnog centra između 26. aprila i 25. maja 2022.godine. Žalbe se odnose na online zlostavljanje i uznemiravanje, postupke mržnje, dezinformacije i medijske manipulacije, osetljiv sadržaj za odrasle i lažno predstavljanje.

Kompanija je preduzela mere protiv 1.621 slučaja koji je uspela da pronađe pomoću njihovih IP adresa. Takvi slučajevi su podrazumevali kršenje normi u vezi sa uznemiravanjem na mreži, postupke mržnje i osetljivi sadržaj za odrasle.

Takođe, Twiter je obradio 115 žalbi zbog suspenzija naloga. Nijedna suspenzija naloga nije opozvana. „Iako pozivamo sve da se izraze na našoj platformi, ne tolerišemo ponašanje koje uznemirava, preti, dehumanizuje ili koristi strah da utiša glasove drugih“, navodi se u izveštaju.

U međuvremenu, Google-ovo odeljenje u Indiji u maju je obrisalo 393.303 primera neprimerenog sadržaja putem automatizovanog otkrivanja. Tako je kompanija sprečila širenje štetnog sadržaja kao što su seksualno zlostavljanje dece i nasilni ekstremistički sadržaj. Takođe, Google je uklonio 62.673 primera sadržaja kao rezultat pritužbi korisnika u maju.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

WhatsApp je takođe objavio da je zabranio preko 19 miliona naloga u Indiji koji nisu u skladu sa novim IT pravilima iz 2021.godine. U aprilu, WhatsApp je zabranio preko 16,6 miliona naloga u Indiji zbog nepoštovanja pravila kompanije.

U maju, WhatsApp je primio 528 prijava u Indiji i zatim otvorio 24 nova postupka. U aprilu, je primio 844 pritužbi i zatim pokrenuo 123 nova naloga za rešavanje tih slučajeva. Prema novim IT pravilima iz 2021. godine velike digitalne i društvene medijske platforme sa više od 5 miliona korisnika, moraju da objavljuju mesečne izveštaje o usklađenosti.

Izvor: News18

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,