Twitter omogućio opciju čuvanja omiljenih tvitova

Twitter je konačno lansirao dugo najavljivanu opciju za čuvanje tvitova, a na koju se dugo čekalo, budući da su testiranja za iOS potrajala, ali je opcija konačno postala dostupna kako na iOS, tako i na Android aplikacijama.

PCPress.rs Image

U oktobru 2017. godine najavljivana je i nova opcija koja je trebalo da ponese ime „save for later, te je, prema zvaničnicima iz kompanije, bila u vrhu liste korisničkih zahteva. Čuvanje tvitova je u tom trenutku moglo da se obavlja na nekoliko načina, te su korisnici neki tvit mogli da šalju preko direktne poruke, da ga lajkuju ili retvituju, i na taj način sačuvaju. Ipak, posebno dugme za „save for later“ opciju trebalo je da bitno pojednostavi ovaj proces.

Pročitajte i:  Ako koristite inkognito mode u Chrome-u, Google ima sjajne vesti

Tako se iz svega toga izrodila ideja o bukmarkovanju tvitova, te se nova opcija našla u okviru redizajniranog tastera za slanje direktnih poruka, a preko kojeg će korisnici moći da neki tvit pošalju u direktnoj poruci, da ga bukmarkuju, ili podele u okviru neke druge aplikacije. Bukmarkovani tvitovi će biti okupljeni u okviru posebnog foldera, kojem će korisnik i kasnije moći da pristupa, a da bi se podsetio omiljenih tvitova.

Bookmarks opcija je za sada dostupna na iOS i Android aplikacijama, Twitter Lite za Android, te Twitter mobilnom sajtu, a izgleda da se na desktop uređajima neće pojaviti u bliskoj budućnosti.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,