Twitter potvrđuje da radi na ugrađenoj funkciji Notes

Twitter testira novu funkciju dugog blogovanja pod nazivom Twitter Notes, potvrdila je kompanija. Platforma navodi da je ova funkcija trenutno dostupna odabranoj grupi korisnika u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Gani i da ljudi „u većini zemalja“ mogu da čitaju beleške na Twitter-u i van njega.

PCPress.rs Image

Tvitter je podelio kako će ova funkcija funkcionisati u dva odvojena GIF-a. Korisnici mogu da kliknu na karticu „Napiši“ da počnu da pišu belešku, a zatim mogu da ugrade belešku u svoj tvit kada završe. Nekoliko pisaca je već objavilo beleške na platformi, koje se pojavljuju kao postovi dugog oblika koji mogu da sadrže tvitove, video snimke i slike. Informacijue o takvoj funkciji kruže mesecima.

Dodavanje dugog pisanja na Twitteru moglo bi drastično da promeni karakter platforme, koji je dugo bio definisan kratkim pisanjem (u početku su tvitovi bili dugački samo 140 karaktera, pre nego što su se udvostručili na 280 karaktera 2017.). S druge strane, Twitter je verovatno već pun dužih napisanih estriha, koji se dele u obliku niti tvitova ili tvitovanih snimaka ekrana tuđih članaka ili sopstvenog pisanja korisnika (obično snimljenih u aplikaciji iOS Notes).

Pročitajte i:  Komentari i zabeleške u Excel dokumentima

Ugrađivanjem dugog pisanja u svoju platformu, Twitter bi potencijalno mogao da uhvati više vrednosti ovih postova. Objavljivanje članaka ili beleški direktno na Twitter-u učinilo bi da se tekst može indeksirati u marketinške svrhe i svrhe pretraživanja. Takođe bi se moglo uklopiti sa novom funkcijom biltena kompanije. Godine 2021. Twitter je kupio kompaniju za biltene Revue da bi se suprotstavio rivalima kao što je Substack i od tada je integrisao Revue biltene u Twitter profile korisnika. Međutim, čini se da ova funkcija još nije postigla širu popularnost.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,