Twitter radi na vraćanju verifikacije

Ako je suditi po tvitovima istaknutih inženjera, verifikacija naloga se vraća na Twitter i to u velikom svetlu. Ono što je bitno napomenuti jeste da se radi o potpuno novom sistemu verifikacije.

twitter vraća verifikaciju

Twitter potvrdio navode o vraćanju verifikacije

Kompanija Twitter je potvrdila navode o uspostavljanju novog sistema verifikacije, ali je odbila dalje komentarisanje. Na njihovoj stranici za pomoć korisnicima se govori o tome da je program verifikacije naloga trenutno na čekanju i da ne mogu da primaju nove zahteve. Još uvek nije jasno kada će Twitter ponovo otvoriti ovu opciju, i šta bi novi sistem mogao da donese. Twitter je do sada koristio plavo dugme pored imena profila kada bi bila potvrđena verifikacija naloga koji su autentični, kao i onih koji su od javnog interesa.

Pre samo dve godine Twitter je objavio da nema više namere da nastavi rad na sistemu verifikacije, i da je to u međuvremenu izazivalo više problema nego koristi. Tada su pokušali da verifikuju kandidate na izborima, ali i početkom ove godine, kada su počeli da verifikuju službenike javnog zdravstva kako bi njihovim tvitovima dali verodostojnost o COVID-19 virusu.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: