Twitter stavio upozorenje na Trump-ov tvit

Uprkos tome što ne postoje naučni dokazi, Trump tvrdi da je stekao imunitet na Covid-19 virus.

PCPress.rs Image

Trump tvrdi da je stekao imunitet na virus

Američki predsednik Trump postao je predmet još jednog fact-check upozorenja nakon što je izneo tvrdnju o imunitetu protiv COVID-19. U tvitu objavljenom u nedelju, američki predsednik je tvrdio da su lekari u Beloj kući nakom pregleda utvrdili da je zdrav i kao rezultat toga, on je sada „imun“ na dalju infekciju novim koronavirusom. Trump je takođe tvrdio da više nije zarazan.

Nakon objavljivanja poruke, Twitter je nataj twitt stavio upozorenje, jer je twitt „prekršio pravila Twitter-a o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih sa COVID-19“.

Trenutno nema konkretnih pokazatelja da je imunitet od COVID-19 osiguran nakon infekcije, a nije ni moguće znati da li je imunološki odgovor dovoljno jak da se izbori sa drugim slučajem respiratorne bolesti. U izjavi od subote, lekar Bele kuće Šon Konli rekao je da se Trump više ne smatra „rizikom za prenos virusa “. Iako Twitter u određenim slučajevima briše takve poruke i u potpunosti uklanja profile ako šire lažni sadržaj koji okružuje pandemiju, s obzirom na to da je Trump značajna politička ličnost, organizacija je odlučila da tweet ostane dostupan u javnom interesu. Ovo nije prvi put da je američki predsednik prekršio pravila Twitera. U maju je tvit koji je objavio američki predsednik sakriven upozorenjem zbog „veličanja nasilja“. Trump je ranije napadao Twitter zbog „mešanja“ u izbore u SAD 2020. zbog fact-check politike na platformi.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Facebook je u avgustu sklonio video sa Trumpove Facebook stranice u kojem predsednik tvrdi da su deca „praktično imuna“ na COVID-19.

74-godišnji američki predsednik izneo je svoje najnovije tvrdnje o COVID-19 dok se spremao da nastavi kampanju.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,