BIZIT plus

Twitter traži od zaposlenih da se vrate na posao

Prošla nedelja je bila haotična za Twitter.

PCPress.rs Image

Prema izveštajima Bloomberg-a, samo nekoliko dana nakon što je prepolovio svoju radnu snagu, Twitter traži od nekih zaposlenih da se vrate u kompaniju. Prema izvorima unutar kompanije, rukovodstvo prodajnog centra Twitter-a ipak navodi da je ili slučajno otpustilo neke zaposlene ili nije shvatilo da je njihovo iskustvo od suštinskog značaja za izgradnju funkcija koje Elon Musk želi da unese na platformu.

Casey Newton iz Twitter-a, prvi je izvestio o planu kompanije. On je podelio poruke sa jednog od internih Slack kanala. U jednom se navodi da su kompaniji potrebni Android i iOS programeri.

Odluka da se neki zaposleni vrate zaustavila bi haotičana dešavanja u Twitter-u. Kompanija je počela sa otpuštanjem približno 3.800 zaposlenih. Takav potez je rasturio timove širom kompanije, uključujući i one odgovorne za razvoj novih funkcija pristupačnosti.

Takođe, Twitter je počeo sa uvođenjem novog sistema plaćene verifikacije. Međutim, prema novim izveštajima kompanija je donela odluku da odloži objavljivanje te funkcije posle izbora u SAD.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Izvor: Engadget

Facebook komentari: