BIZIT plus

Twitter ukida stare oznake za verifikaciju 1.aprila

Zastareli verifikovani korisnici moraće da plate kako bi zadržali svoj status.

PCPress.rs Image

Twitter želi više novca od pretplata

Uskoro će korisnici sa prethodno verifikovanim Twitter nalozima izgubiti svoje kvačice osim ako ne plate. Twitter je najavio da će 1. aprila „početi da ukida zastareli verifikovani program i stare proverene kvačice“.

Nikada nije bila tajna da je kompanija to nameravala da uradi. Twitter Blue je prvi put pokrenut u novembru 2022.godine. Zatim, šef kompanije Elon Musk rekao je da „postoji previše korumpiranih nasleđenih plavih „verifikacionih oznaka“. Musk je tada naveo da će ih kompanija uklanjati u narednim mesecima.

Izgleda da je došlo vreme da stari verifikovani korisnici izgube svoje „plave kvačice“ ili će to možda biti prvoaprilska šala Twitter-a. Musk, na kraju krajeva i misli da je zabavan. Takođe, nejasno je da li Twitter planira da ukine oznake odjednom ili po određenim grupama.

Twitter-ova najava za zastarele verifikovane korisnike stigla je baš u trenutku kada su pretplate na Twitter Blue postale dostupne širom sveta. Ranije je usluga bila dostupna samo u određenim regionima, ali nove promene omogućuju uslugu dostupnom za većinu ljudi.

Pročitajte i:  Investitori razmatraju ulaganje od 3 milijarde dolara u xAI

Pored toga što će dobiti „plavu kvačicu“ pored svojih korisničkih imena, pretplatnici koji plaćaju moći će da kreiraju tvitove dužine od 4.000 karaktera, uređuju svoje postove i imaju više mogućnosti. Proširenje Twitter Blue usluge je neophodno ako Twitter želi da postigne Musk-ov cilj i dobije polovinu svojih prihoda od pretplata. Treba samo sačekati i videti da li dovoljno ljudi širom sveta spremno da plaća 8 dolara mesečno (odnosno 11 dolara, ako koriste Twitter na iOS-u) za sve mogućnosti koje pruža Twitter Blue.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: