Twitter vraća besplatan API pristup za neke hitne servise

Twitter je vratio besplatan pristup okviru za programiranje aplikacija za verifikovane vladine i javne usluge koje koriste alat u „kritične svrhe“ kao što su obaveštenja o hitnim slučajevima, ažuriranja transporta i vremenska upozorenja.

PCPress.rs Image

Uklanjanje API pristupa stvorilo brojne probleme kompanijama

Twitter je izneo troslojnu strategiju određivanja cena za svoj API u martu. Obično je besplatan pristup ograničen na botove i testere koji samo treba da pišu postove. Omogućava samo 1.500 tvitova mesečno i jedan ID aplikacije, što može biti ograničavajuće za kreatore kojima su potrebna česta ažuriranja. Osnovni pristup košta 100 USD mesečno sa fiksnim ograničenjima na tvitovima, dok kompanije moraju da koriste više nivoa da bi zadovoljili svoje potrebe.

Isključivanje je pokvarilo brojne aplikacije i usluge koje su se oslanjale na besplatni API za deljenje i tokove sadržaja, kao što je Flipboard čitač. Takođe je stvorio probleme za programere koji su spremni da plate za pristup, uključujući Echobox. Iako je Twitter upozorio da dolazi do prekida u nekom trenutku, nije obavestio kupce o tačnom vremenu i nije učinio malo da objasni uticaj.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Twitter pod vođstvom Elona Maska ograničio je ranije besplatne funkcionalnosti u pokušaju da kontroliše više iskustva i preusmeri veći deo svog prihoda na pretplate. Na primer, zabranio je klijente trećih strana i zahtevao je članstvo za neke proverene plave oznake. Ovaj najnoviji potez je priznanje da strategija stvara probleme, posebno za vlade koje žele da pruže vitalne informacije kroz što je moguće više kanala.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: