Twitter želi da podelite tvit umesto da pravite snimak ekrana: Evo kako

Twitter je počeo da šalje obaveštenja korisnicima dok pokušavaju da naprave snimke ekrana bilo kog od tvitova u svojoj aplikaciji.

PCPress.rs Image

Novi upit testira se na maloj grupi korisnika

Mnogi korisnici su prijavili da čim naprave snimak ekrana, pojavljuje se iskačuće obaveštenje koje traži da umesto toga podele tvit. Čini se da sa novom funkcijom, Twitter želi da korisnici znaju da više ne moraju da snimaju tvitove na ekranu jer u aplikaciji postoji dugme za deljenje. Nova funkcija je verovatno pokušaj Twittera da dovede više korisnika na svoje platforme umesto da samo čitaju prosleđene snimke ekrana. Konsultant za društvene mreže Met Navara takođe je primetio novu funkciju i rekao: „Twitter više ne želi da snimate tvitove na ekranu. Želi da aktivni korisnici na platformi gledaju tvitove na Twitteru, umesto preko snimaka ekrana na rivalskim platformama”.

Milioni tvitova se dele sa Twittera na druge platforme svakog dana. Želimo da učinimo tvitove dostupnim svima, čak i kada napuste našu platformu, i omogućimo drugima lak put nazad do punog razgovora na Twitteru. Trenutno testiramo ovaj novi upit sa malom grupom ljudi na iOS-u kako bismo im rekli da postoje drugi načini na koje mogu da dele tvitove sa svojim prijateljima, rekao je portparol Twittera. Deljenje tvitova je jednostavno, možete deliti tvitove i unutar i van Twittera. Namensko dugme za deljenje omogućava korisnicima da dele tvitove pomoću direktnih poruka sa nekim ili čak sa grupom ljudi. Tvitovi se čak mogu deliti putem SMS poruka, emaila ili niza drugih aplikacija. Sve što treba da uradite je da pronađete tvit i kliknete na ikonu Share i izaberete kontakt ili aplikaciju. Dugme za deljenje čak omogućava kopiranje linka do tvita i deljenje veze sa drugima.

Pročitajte i:  X planira da zaposli 100 moderatora sadržaja

Izvor: Digit.in

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: