BIZIT plus

Osamnaestogodišnjak napravio ‘Poznati univerzum’ u Minecraft-u

Minecraft je korišćen za izgradnju nekih neverovatnih kreacija, uključujući repliku Kineske četvrti u San Francisku, ali jedan igrač je povećao ulog i ponovo stvorio ono što on naziva „ceo poznati univerzum“ u popularnoj sandbox igri.

PCPress.rs Image

Završetak poduhvata trajao je više od dva meseca

Kristofer Slejton je proveo više od dva meseca mukotrpno replicirajući univerzum u Minecraft-u. Počeo je tako što je prvo stvorio Zemlju, koristeći globus kao referencu da „izmeri tačnu lokaciju svakog kontinenta kako bi savršeno replicirao planetu“. Slejton je tada krenuo da ponovo napravi „tačne boje svake džungle, pustinje i okeana na našoj planeti“, podvig za koji će biti potrebno tri dana. Nakon što je Zemlja završena, Slejton je prešao na ostatak univerzuma, uključujući druge planete, zvezde, pa čak i svemirski gas.

Prvobitno objavljen 2011. godine, Minecraft je od tada postao jedna od najpopularnijih video igara na svetu. U 2021. Minecraft sadržaj je prešao 1 trilion pregleda na YouTube-u, više od bilo koje druge igre na platformi. Nastavnici su takođe koristili Minecraft za podučavanje učenika o klimatskim promenama.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara

Spin-off igra pod nazivom Minecraft Legends dolazi na XboX i PC 2023. godine.

Izvor: Cnet

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: