BIZIT 2022

U planu velike UI promene na Samsung telefonima

Uprkos tome što je proizvođač pametnih telefona broj jedan, Samsung je istorijski bio jedan od najsporijih brendova kada je u pitanju ažuriranje softvera. Ali, zahvaljujući novom „curenju“ podataka, otkriveno je da je kompanija već duboko u procesu pripreme nove verzije svog korisničkog interfejsa, Samsung Experience 10.

PCPress.rs Image

Vredi napomenuti da je ovaj „build“, koji je pod znakom pitanja i koji je namenjen Galaxy S9+ telefonu, i dalje u ranoj fazi razvoja. S obzirom da je zasnovan na Android 9 Pie operativnom sistemu, ne iznenađuje nekoliko grešaka i nedoslednosti. Međutim, screenshot-ovi verzije softvera pružaju prilično dobar pogled na ono što se sprema.

Počevši sa zaključavanjem ekrana, južnokorejski gigant je malo poboljšao celokupan izgled tako što je ažurirao fontove i pomerio vreme i datum na sredinu ekrana. Pored toga, prethodne „quick app“ ikonice su uklonjene i na njihovom mestu su jednostavne linijice u boji ispod imena aplikacija. Kada se pametni telefon otključa, najvažnija razlika na prvi pogled je prisustvo modifikovanih tastera na ekranu koji su sada mnogo jednostavniji, iako se mogu onemogućiti u korist korisničkog interfejsa zasnovanog na gestovima. Interesantno je da su tasteri Back i Tasks zamenili mesta, pa je sada njihov raspored kao na drugim Android telefonima. U svakom slučaju, otvaranje menija sada će prikazati nedavne aplikacije horizontalno, a ne vertikalno.

Pročitajte i:  Samsung Electronics predstavio Odyssey Neo G7 i G8 monitore

PCPress.rs Image

Samsung je napravio i modifikacije na panelu sa obaveštenjima uvođenjem novog korisničkog interfejsa u obliku kartice sa zakrivljenim ivicama koje dopunjuju ažurirani odeljak za brze postavke. Nevezano za sve ovo, kompanija je konačno predstavila tamnu temu za svoj korisnički interfejs. Što se tiče ažuriranja aplikacija, napravljene su neke velike modifikacije za Dialer, Messages, Gallery, Mail i Bixby, s obzirom da je sveopšti trend prelaska na ovalne ivice i pojednostavljeno iskustvo. Još jedna aplikacija koja je ažurirana je aplikacija za kameru.

Sve u svemu, izgleda da će Samsung u sledećem velikom ažuriranju softvera doneti neke prilično drastične promene u svom ukupnom iskustvu. S obzirom na to da je kompanija napravila toliko izmena tako rano, čini se da se benefiti Google-ovog projekta Treble konačno isplaćuju. Prema tome, nova ažuriranja bi trebalo da izađu u javnost ranije nego obično.

PCPress.rs Image

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,