BIZIT 2022

Alipay Serbia: Zna se kada stiže Alibaba u Srbiju

Sezame otvori se! Alibaba, najveća kineska e-commerce kompanija, očekuje se da počne da posluje u našoj zemlji.  Objavljeno je i da se zna kada Alibaba stiže u Srbiju, što je sjajna vest za građane. Po rečima našeg Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija to je izuzetno važno i zbog brojnih kineskih turista kojih je sve više.

Alipay Serbia Zna se kada stiže Alibaba u Srbiju

Ko bi rekao da će Srbija biti na spisku zemalja u kojima će Džek Ma proširiti svoj uticaj. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, razgovarala je u Hangdžou sa predstavnicima kompanije Alibaba o daljoj saradnji u oblasti onlajn turizma i elektronske trgovine i plaćanja.

Kada stiže Alibaba u Srbiju?

Na sastanku u sedištu te kompanije sa Helen Hu, potpredsednicom Alibabe, i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno je da se do kraja godine finaliziraju svi planovi dolaska u Srbiju. Nadamo se da ćemo saznati više od Ministarstva, jer finaliziranje planova ne znači ništa za krajnjeg korisnika. Krajnji cilj je plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipay. Paralelno s tim bi se u Kini promovisala turistička ponuda Srbije, gde će se naglasiti da su i ovde dostupni servisi Alibabe.

Pročitajte i:  Hakeri su ukrali podatke iz baze kineske policije

Kako se očekuje Alibabina platforma Fligy (nekada Alitravel) doprinela bi u značajnoj meri promociji Srbije kao destinacije ali i olakšala brojnim turistima iz Kine dolazak u Srbiju. Kako se navodi u Ministartstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, ta platforma kineskog giganta u oblasti digitalne ekonomije posebno je važna zbog činjenice da je broj kineskih turista u odnosu na 2016. godinu porastao za 180.8% dok je samo u prvoj polovini ove godine taj porast bio, u odnosu isti period prošle godine, 97.4%.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Alipay Serbia: Zna se kada stiže Alibaba u Srbiju

  • 14. oktobar 2018. at 12:57
    Permalink

    Da li se zna tačan datum dolaska to jest otvaranja predstavništva u Srbiju jee od prošle godine 27 09 2017 se koliko je meni poznato ništa značajno nije desilo

Comments are closed.