U prodaji je connect 009

connect_009_cover

Izašao je letnji broj najvećeg evropskog časopisa za telekomunikacije. Izdvajamo:

imageMNP: Nov operator, stari broj

Pro­me­na ope­ra­to­ra bez pro­me­ne te­le­fon­skog bro­ja odav­no je mo­guća u mno­gim zem­lja­ma, a od 1. ju­la i na­ši ko­ri­sni­ci mo­gu da uži­va­ju u ovoj pov­las­ti­ci. connect detaljno informiše o mogućnostima, pravima i ograničenjima za korisnike, kao i komentare RATEL-a i mobilnih operatora.

imageRoaming

Stiže leto, mnogi će se odmarati u inostranstvu. connect je istražio roming tarife naših operatora u zemljama u kojima najčešće letujemo, ali i povoljne mogućnosti za kupovinu i korišćenje SIM kartica lokalnih operatora.

imageVip izazov3

Nedavno je završeni Vip izazov3. Ovog puta programeri su mogli da biraju platformu: Android, bada i Windows Phone 7. Predstavljamo pobedničke aplikacije.


mobilna telefonija

Dodir na četiri inča

Ekrani osetljivi na dodir nikad dovoljno veliki – trenutno su u modi oni od četiri inča. Connect vam predstavlja deset smart telefona s takvim ekranima.

imageSamsung Galaxy S II

Samsung je rešio da se suprotstavi Apple‑u. Novi Galaxy S II postigao je izvanredne rezultate na testu i izbio na prvo mesto na listi najboljih.

Dell Venue Pro

Komunikacija predstavlja „alfu i omegu“ svakog smart telefona. Dell-ovom modelu Venue Pro lakšu komunikaciju obezbeđuje mehanička tastatura.

HTC Wildfire S

HTC proširuje svoju lepezu smart telefona iz serije S novim, jeftinim modelom. Uprkos malim dimenzijama, HTC Wildfire S je iznutra itekako veliki.

imageDomaće aplikacije za HTC Flyer

U saradnji sa kompanijom HTC, grupa autora okupljena oko GTUG Serbia (Google Technology User Group) razvila je pet aplikacija za Flyer, prvi Android tablet ove kompanije.

Druid za off-line mape

Google Maps je zreo servis, a velika prednost je to što je besplatan. Ali, stalno preuzimanje mapa je skupo ako ste u romingu – a upravo tada su vam mape najpotrebnije. Rešenje?

connect professional

imageMicrosoft Cloud servisi

Čita­va ICT in­dus­tri­ja o­kreće se de­cen­tra­li­zo­va­nom kon­cep­tu ra­da u o­bla­ku. Pred­stav­lja­mo Mi­cro­soft‑ovo viđenje clo­ud ser­visa.

mobilno računarstvo

Tableti u usponu

Apple‑ova konkurencija krenula je u protivnapad! I connect učestvuje tako što svojim testovima temeljno proverava rad novih tableta.

imageInternet kao šesto čulo

Ako živite uz hronični manjak informacija, proširena realnost (augmented reality) može da vam pomogne.

connect u kući

Gigaset L410

Gigaset je predstavio „štipaljku“ sa mikrofonom koja omogućava telefoniranje bez ruku. Hoće li to biti nešto revolucionarno ili samo još jedna od mnogih varijanti spikerfona?

3G ruteri

Za pristup mobilnom internetu, većina korisnika se osla­nja na modem koji dobija od provajdera, ali na tržištu se mogu naći i 3G ruteri koji pružaju veću fleksibilnost.

imageOskar za hotlajn orgazam

Honorarno dahtanje u slušalicu u funkciji je zado­voljstva korisnika, koji telefonski orgazam plaća pozivom broja s visokom tarifom impulsa ili kreditnom karticom.

connect_009_content

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,