Top50 Glas publike

Uhapšen član grupe LulzSec u Engleskoj

PCPress.rs ImageDevetnaestogodišnji Englez uhapšen je u ponedeljak, dvadesetog juna, zbog sumnje da je učestvovao u onlajn napadima, saopštila je Metropolitan policija. Sinoćnje hapšenje je deo „unapred osmišljene obaveštajne operacije“ koja je uključivala saradnju s FBI-om. Mladić je posle hapšenja odveden u londonsku policiju na saslušanje.

LulzSec svakako voli da se igra jer je grupa izjavila kako je odgovorna za hakerisanje veb-sajta jedna konsultantske firme koja je ponudila nagradu onome ko uspe da joj upadne na sajt.

Sky News je objavio kako je uhapšeni mladić mozak nove hakerske grupe koja je već podigla veliku prašinu upadima na sajtove nekoliko velikih kompanija i vladinih organizacija. Međutim, policija još nije potvrdila da li devetnaestogodišnjak ima veze s grupom LulzSec, iako je uhapšen zbog DDoS napada na više međunarodnih poslovnih i obaveštajnih agencija.

LulzSec je grupa koja je veoma aktivna u poslednje vreme i uspela je da upadne i na sajt CIA. Čak je otvorila hotlajn servis za one koji žele da naruče hakerski napad, a prvog dana je bilo pet hiljada propuštenih poziva i dve i po hiljade poruka na govornoj pošti. Iako je dosad naglasak stavljala na hakerske napade iz zabave, grupa je juče izjavila kako će se udružiti s Anonimusom radi napada na vladine agencije, banke i druge istaknute organizacije u kampanji pod nazivom AntiSec. „Prioritet su krađa i objavljivanje poverljivih vladinih podataka, a glavne mete su banke i druge istaknute organizacije“, objavila je grupa.

Pročitajte i:  Kineski hakeri ukrali milione za pomoć COVID-u

Posle sinoćnjeg hapšenja pretražena je tinejdžerova kuća i pronađena je znatna količina materijala. Međutim, policija nije pojasnila da li taj materijal ima veze s AntiSec-om ili nekom drugom određenom operacijom.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,