Cove

U prodaji je PC #198

Mo­bi­le World Con­gress i CE­BIT su sku­po­vi ko­ji naj­ja­sni­je uka­zu­ju na tren­do­ve u ICT in­dus­tri­ji. Ove go­di­ne trend je NFC – us­ko­ro nećemo plaćati nov­cem ni­ti kre­di­t­nim kar­ti­ca­ma, već mo­bil­nim te­le­fo­nom. A sva­ka pro­me­na u sis­te­mu ras­po­la­ga­nja (tuđim) nov­cem do­no­si ve­li­ke po­tre­se.

Za ljubitelje hardvera tu su pregled aktuelnih HDD i SSD diskova s preporukama za najbolju kombinaciju, Asus TaiChi, čudo s dva ekrana i Sony Xperia Z, vodo i prašinootporni smartfon. Ljubitelji softvera mogu da pročitaju šta dobijaju Autodesk pretplatom, šta je novo u PowerPoint-u 2013, a za kreativnije čitaoce tu su saveti kako zaraditi na fotografijama koristeći Stock foto-servise…

pc-198-cover

pc-198-content_01HDD i SSD: Skladišta vaših podataka

Mnogo se priča o čuvanju podataka u oblaku, ali većina korisnika svoje podatke ipak drži kod sebe. Zato je veliki i brz hard‑disk obavezan deo svakog računara, a odskora se brzina uvećava ugradnjom SSD sistemskog diska. Da vidimo kako napraviti najbolju kombinaciju…

pc-198-content_02Asus Taichi: Dve zvezdice

Tablet ili laptop? Mnogi bi želeli i jedan i drugi, pa kombinovani modeli stižu jedan drugi, uz razne sveže ideje. Asus Taichi 21 donosi nešto čega se niko ranije nije setio: računar sa dva ekrana. Ali, kako ih iskoristiti?

Pročitajte i:  Microsoft želi da se reši HDD boot diskova do 2023. godine

pc-198-content_03PowerPoint 2013: U najboljem svetlu

Bilo da promovišete sebe ili neki proizvod, elektronske i štampane prezentacije i brošure su obavezni temelji medijske promocije. PowerPoint i Publisher, sastavni delovi Microsoft Office paketa, su i u verziji 2013 odlična polazna tačka za izradu svih vrsta prezentacija.

pc-198-content_04Barselona: MWC 2013

Mobilne tehnologije, NFC mobilno plaćanje, mobilne aplikacije i mnogobrojna inovativna softverska rešenja, uz nekoliko premijera novih pametnih telefona obeležili su ovogodišnji Mobile World Congress u Barseloni.

pc-198-content_05Hanover: CeBIT 2013

Najveći informatički sajam i ove godine je u Hanoveru okupio preko 4000 izlagača i 400,000 posetilaca. Ključne reči su, uz i dalje neizbežni cloud computing, Big Data, Social Business i, naravno, Mobility.

pc-198-content_06Sony Xperia Z

Premijere novih tehnologija Sony seli na mobilne uređaje, a to znači da se tamo pomera i fokus ovog giganta. Zato Xperia Z nije samo još jedan Android smartfon – da vidimo čime se izdvaja iz mnoštva.

pc-198-content_07Autodesk pretplata

Uz godišnju pretplatu, Autodesk Subscription vam uvek daje pristup najnovijim opcijama i servisima kompanije Autodesk, od aktuelnih verzija programa, do Web podrške i fleksibilnog licenciranja.

Pročitajte i:  Kingstonov novi šifrovani SSD se otključava preko ekrana osetljivog na dodir

pc-198-content_08Stock fotografije

Fotografija može da bude mnogo više od hobija: prodajete slike po čitavom svetu i zaradite dosta para kroz Stock photo servise. Da, moguće je, ali ne i lako – moraćete da naučite kako da se prilagodite tržištu.

pc-198-content

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , , , , ,