Uber gasi 435 radnih mesta u svojim proizvodnim i inženjerskim timovima

Uber i dalje gubi novac, a to nažalost doprinosi smanjenju poslova. Kompanija je otpustila 435 zaposlenih u svojim proizvodnim i inženjerskim timovima, ili oko osam procenata u dve divizije. Kompanija ne krije svoje stavove. U izjavi iz Uber-a su za TechCrunch rekli da su zapošljavali na „decentralizovan način“ kako bi išli u korak sa svojom startap erom rasta. Sada žele da se fokusiraju na „male, izuzetno kvalitetne timove.“ Drugim rečima, Uber bi trebalo da zapošljava strateški.

PCPress.rs Image

To ne znači da Uber neće zapošljavati. Izvor TechCrunch-a tvrdi da kompanija ukida zabranu zapošljavanja koje je primenila u avgustu. Međutim, novi pristup sugeriše da neće biti na raspolaganju toliko pozicija kao što je to moglo biti ranije. Otpuštanja su usledila nedeljama nakon što je Uber smanjio 400 radnih mesta u svom marketinškom timu.

Iz Uber-a su rekli da su razgovori o smanjenju radnih mesta trajali neko vreme i nisu bili odgovor na poslednje tromesečne rezultate, ali postoji mala sumnja da su finansijski rezultati kompanije imali uticaj na odluku. Sada kada je Uber kompanija sa akcijama na berzi, pod pritiskom je da zaustavi godine gubitaka i postane profitabilna. Otpuštanja neće sama po sebi stvoriti veliki nedostatak, ali pomažu kompaniji da pojednostavi troškove i efikasnije radi – a s obzirom da Kalifornija novim zakonima potencijalno reklasifikuje vozače kao zaposlene, troškovi rada mogu lako da porastu. Kao i uvek, problem je što svakodnevni korisnici izvuku deblji kraj.

Pročitajte i:  Uber će upozoravati putnike da vežu pojas

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,