BIZIT plus

Ubisoft razvija vatrogasnu igru o gašenju požara u Notre-Dame-u

Ubisoft se udružio sa kompanijom Pathe kako bi razvio Notre-Dame on Fire.

PCPress.rs Image

Pomozite da se sačuva Notre-Dame od požara koji je izbio 15. aprila 2019

To je VR escape igra, zasnovana na na istoimenoj dokumentarnoj drami Jean-Jacques Annauda, koja će igrače staviti u ulogu pariske vatrogasne brigade koja pokušava da spase čuvenu katedralu od požara koji je izbio 2019. godine. Ovo jednosatno iskustvo vodiće igrače kroz događaje od 15. aprila 2019. godine, kada je plamen skoro uništio Notre-Dame. Ubisoft-u nije stran rad sa katedralom, jer se njen detaljni model pojavljuje u Assassin’s Creed Unitiy i u njegovom kratkom imerzivnom VR iskustvu Notre-Dame de Paris: Journey Back in Time.

Tokom produkcije filma Notre-Dame on Fire, Annaud se obratio Ubisoftu da mu pomogne da oživi ovo iskustvo. Znao je da smo posebno vezani za Notre Dame, kažu u Ubisoftu za nove poslovne i strateške saveze. Njihovi pregovori su počeli početkom 2021. i odlučeno je da, pošto je film planiran za izdavanje u martu 2022, Ubisoft je stvori samo jednosatno iskustvo bekstva, jer ne može da napravi „punopravnu igru“ za tako kratak period. Kao i svaka igra bekstva, to je pitanje zagonetki i saradnje sa sa igračima – ideja je da prođete kroz katedralu da pronađete relikvije i da se borite protiv vatre, jer morate da spasete Notr Dam pre nego što sat istekne. Ubisoft je imao pristup scenariju filma i blisko je sarađivao sa Annaudom i njegovim timom kako bi ovu viziju oživeo.

Pročitajte i:  Sledeći Ubisoft Forward biće održan 10. juna

Film će biti dostupan u francuskim bioskopima u početku u martu, ali će Ubisoftova VR igra biti dostupna širom sveta istog meseca. Ovo je još jedan primer da se Ubisoft zaista oslanja na istorijski aspekt svojih igara i iskustava i prati svoju posvećenost izdavanju režima Discovery Tour u igricama Assassin’s Creed koji omogućava igračima da saznaju o vremenskim periodima u kojima se ove igre dešavaju.

Izvor: ign

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,