Učenici u Japanu održavaju ceremoniju maturiranja u Minecraft-u

Kada se preduzmu mere društvenog distanciranja, to podrazumeva da se više ljudi zadržava kod kuće da radi ili da uči. To takođe znači da su velika okupljanja otkazana ili odložena, kao što su ceremonije mature. Obeležavanje završetka jednog stepena obrazovanja je veliki deo života đaka, zbog čega su u Japanu učenici smislili zanimljiv način da održe svečanost.

PCPress.rs Image

Maturanti jedne osnovne škole, odlučni da u životu ne preskoče obeležavanje ovog važnog momenta, i odlučili su da se okupe kako bi maturirali. Međutim, ovo okupljanje obavljeno je praktično tamo gde su se učenici i sreli, u Minecraft-u, gde je održana njihova online ceremonija maturiranja.

Igraju zajedno, maturiraju zajedno

Prema prevodu SoraNews24 tvita, čini se da su se učenici zabavljali učestvujući u svojoj ceremoniji diplomiranja, za koju pretpostavljamo da je verovatno prva takve vrste. Tvit glasi: „Proveli su ceo dan zajedno igrajući igrice i smejući se. Drago mi je što su se svi zabavili. Sala je takođe dobro napravljena.“

Prelazak na online okupljanja ovih dana postaje sve popularnije jer predstavlja alternativu fizičkim skupovima. Čak su kompanije poput Apple-a i Google-a najavile da će, iako se njihovi fizički godišnji događaji neće održati, planirati događaje preko interneta kako bi to nadoknadili.

Pročitajte i:  Epic Games vam poklanja dve video igre

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,