BIZIT plus

Uključite Windows 11 Dark Mode u 3 kratka koraka

Da li je vaš Windows 11 uređaj previše svetao većinu vremena, bez obzira na podešavanja osvetljenja?

PCPress.rs Image

Možete brzo da prebacite svoj uređaj u dark mode

Možda postoji lako rešenje za vas. Većina uređaja vam sada omogućava da izaberete podrazumevani režim prikaza: svetli ili tamni režim. Podrazumevani svetlosni režim koristi tamni tekst na svetloj (obično beloj) pozadini. Dođite na tamnu stranu i videćete beli tekst na crnoj pozadini. Korisnici Windows-a imaju opciju da promene režim u podešavanjima. Tamni režim je stekao veliku popularnost tokom godina, sa nekim navodnim prednostima za zdravlje očiju, kao što je smanjenje naprezanja očiju i olakšavanje noćnog spavanja.

Kako omogućiti tamni režim u operativnom sistemu Windows 11

  1. Kliknite na pločicu Start i idite na Settings > Personalization (ili samo kliknite desnim tasterom miša na desktop pozadinu i izaberite Personalize).
  2. U meniju Personalization izaberite Colors.
  3. Idite do Choose your mode i izaberite Dark iz padajućeg menija.

Takođe možete da izaberete Custom iz padajućeg menija ako želite drugačija podešavanja za aplikacije u odnosu na Windows (npr. Task bar na dnu desktopa). Ako želite još više prilagođavanja, možete koristiti taj meni Color da promenite boje za prozore aplikacije. Koristite tu opciju da uskladite pozadinu desktopa ili jednostavno postavite svoje prozore u svoju omiljenu boju.

Pročitajte i:  Microsoft testira oglase u Windows 11 Start meniju

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,