BIZIT plus

TikTok će omogućiti gledaocima da uključe titlove čak i ako kreator to ne učini

TikTok korisnicima olakšava gledanje video zapisa sa automatski generisanim titlovima, objavila je kompanija, ažurirajući funkciju koju je uvela 2021. godine i koja je imala niz nedostataka.

PCPress.rs Image

Prethodna funkcija titlova zahtevala je od kreatora da omoguće automatski generisane titlove na svom video snimku pre objavljivanja, što znači da je dostupnost titlova zavisila od toga da li se kreator videa setio da klikne na dugme. Ako je kreator zaboravio da omogući titlove, nije bilo načina da ih doda nakon objavljivanja objave bez brisanja i posatavljanja ispočetka, a gluvi i nagluvi korisnici su redovno morali da traže od drugih da uključe titlove. Ovo novo ažuriranje dodaje mogućnost gledaocima da uključe titlove pored autora

TikTok takođe uvodi alatku za prevođenje, omogućavajući gledaocima da prevode video titlove, opise i tekstualne nalepnice na željeni jezik. Ranije, ako bi se video na drugom jeziku pojavio, korisnici su morali da koriste spoljne alate za prevođenje da bi sastavili sadržaj klipa.

„Kroz ove napore, globalni sadržaj će postati pristupačniji bez obzira na jezik(e) koje govorite i gde se nalazite u svetu“, piše kompanija u postu na blogu.

Pročitajte i:  TikTok se polako pretvara u veliki digitalni šoping centar

Automatski titlovi i prevodi će u početku biti dostupni na engleskom, portugalskom, nemačkom, indonežanskom, italijanskom, korejskom, mandarinskom, španskom i turskom. TikTok navodi da će funkcije biti proširene na više korisnika „u narednim mesecima“.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: