Cove

Ukradene lozinke Trapster-a

PCPress.rs ImageViše miliona adresa elektronske pošte i lozinki možda je ukradeno s onlajn servisa Trapster koji upozorava korisnike smartfona iPhone, Android i BlackBerry na radare i ostale zamke saobraćajne policije. Kompanija sa sedištem u Kaliforniji upozorila je svoje registrovane korisnike kako je najbolje da pretpostave da su njihove adrese i lozinke među kompromitovanim podacima. Kasnije su glasnogovornici ublažili tu tvrdnju objašnjenjem kako, iako su sigurni da su imali bezbednosni incident, nemaju dokaze da su se hakeri domogli tih podataka.

Trapster ističe kako nije ugroženo svih deset miliona korisnika, budući da mnogi samo daunloduju aplikaciju bez registrovanja i ostavljanja podataka jer to nije obavezno.

Međutim, ako pretpostavimo da se samo deset odsto korisnika registrovalo, broj kompromitovanih lozinki ipak će biti dva i puta veći od hakerskog upada u Gawker.

„Ljudi bi zaista trebalo da menjaju svoje lozinke dvaput godišnje“, zaključak je jedne bezbednosne firme. „Ne zato što bi neko mogao da je otkrije, već zato što je neko jeste otkrio. Možda bi trebalo da prihvatimo da će lozinke svih javnih sajtova biti kompromitovane u nekom trenutku.“

Pročitajte i:  Sledeći iPhone bi mogao da ima Always On Display

Iz Trapster-a poručuju da su promenili servisni kod kako bi sprečili slične napade u budućnosti i preduzeli dodatne sigurnosne mere za zaštitu podataka korisnika. Međutim, nisu istakli o kakvim je merama reč.

Izvor: CNET

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , ,