Top50 Glas publike

Ukradeni podaci korisnika avio kompanije British Airways

Najveća britanska avio kompanija, British Airways, potvrdila je da su hakeri ukrali podatke o njihovim korisnicima sa sajta ba.com. U izjavi koja je izdata tom prilikom rečeno je da su kompromitovani lični i finansijski detalji korisnika koji su izvršili rezervaciju preko BA sajta u periodu između 21. avgusta i 5. septembra, ali da su podaci o njihovim destinacijama i brojevima pasoša ostali sigurni.

PCPress.rs Image

Predstavnik kompanije izjavio je i da je ukupno kompromitovano oko 380.000 transakcija kojima su plaćene avionske karte, od 45 miliona koliko ih je British Airways imao u poslednjih godinu dana. Upad u sistem je otkriven i problem je rešen, tako da sajt ove kompanije sada radi normalno. Svi klijenti koji su pogođeni ovim upadom u sistem su obavešteni i date su im preporuke koje korake da preduzmu kako bi zaštitili svoje bankarske račune.

Ostaje da vidimo kako će ovaj upad uticati na kompaniju, jer po novoj evropskoj regulativi o zaštiti podataka, ona može da bude kažnjena sa do 4% godišnjeg prometa.

Pročitajte i:  LastPass: Hakerski napad je bio mnogo ozbiljniji

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,