Intel: Ulaganje u IT povećava konkurentnost

baretPredsednik borda korporacije Intel i predsednik Globalne alijanse UN za informacione i komunikacione tehnologije i razvoj, Krejg Baret, razgovarao je sa predstavnicima najvećih stranih i domaćih kompanija u Srbiji, članicama Američke privredne komore. Tom prilikom on je predstavio svoje viđenje značaja informacionih tehnologija, posebno u obrazovanju.

Baret je naglasio potrebu da se investira u obrazovanje, kao temelj jake ekonomije, naročito nakon što su razvijene nacije prešle sa proizvodnog društva na društvo zasnovano na znanju. Istakao je i da zemlje u razvoju mogu da se izgrade na tom osnovu, ubrzavanjem upotrebe računara, interneta i drugih tehnologija u učionicama, kako bi mladi mogli biti pripremljeni da u pogledu svoje karijere budu konkurentni u 21. veku.

Baret je istakao i da će investicije u informaciono-komunikacione (ICT) tehnologije  pomoći obezbeđivanju ekonomskog prosperiteta u procesu digitalne transformacije sveta.

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji, Dejan Cvetković, naglasio je da nije slučajno da zemlje koje ulažu u tehnologije imaju najbrži napredak. “Sektor informacionih i komunikacionih tehnologija je motor razvoja u svim modernim ekonomijama i još uvek nedovoljno iskorišćena razvojna šansa u Srbiji. Razvoj ovog sektora će omogućiti velike koristi za državu, građane i poslovnu zajednicu”, istakao je Cvetković.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Neki Intel procesori izgubili su skoro 9% performansi gotovo preko noći