Ultrabook: borba u visokoj klasi

PCPress.rs ImageSa ultrabook računarima postaje ozbiljno: pooštrili smo potupak testiranja laptopova i prilagodili ga novim ultratankim modelima. Za početak se za krunu bore tri nova tanka računara čuvenih proizvođača, od kojih smo neke već podvrgli testu u praksi.

HP Envy Spectre 14

Tehničkim uređajima trebalo bi lako da se rukuje, a i morali bi dobro da izgledaju – time se niko nije rukovodio u toj meri kao Apple. Međutim, i drugi proizvođači znaju kako se postiže takva sinteza – jedan od njih je, na primer, HP. Njegov novi ultrabook Envy Spectre 14 dobar je u svakom pogledu.

Spektakl od stakla

Kao prvo: 14-inčni ekran s visokom rezolucijom od 1600 x 900 tačaka smešten je u kućište 13-inčnog laptopa. Gornja površina i ekran su u celosti prekriveni staklom. Crni ram koji okružuje ceo uređaj i sjajnocrni poklopac sačinjavaju jedinstvo u unibody dizajnu.

Da li je osetljiv? Malo, ali dovoljno je da kratko prebrišemo Gorilla staklo koje nije podložno zamašćivanju, i svi otisci nestaće brže nego na mnogim uređajima s mat površinama.

Pročitajte i:  HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

S druge strane, poklopac se teško otvara pa moramo to da uradimo koristeći obe ruke. Nakon što to učinimo, uočićemo da je i prostor za naslanjanje dlanova takođe prekriven Gorilla staklom. S leve strane ispod stakla smešten je NFC čip (Near Field Communication) za komunikaciju na malim udaljenostima, koji nije vidljiv. Svako ko preuzme aplikaciju HP Touch to Share (besplatno preko Google Play-a), preko čipa može da prebacuje sadržaje sa Android smart telefona na Envy Spectre 14.

Crni tasteri ugrađeni su u metalnu površinu iznad Synaptics-ovog Touchpad-a koji podržava multitouch i koji je moguće isključiti. Odlično je to što čim se približimo tastaturi, aktiviramo osvetljenje, a kada se udaljimo, ono se ponovo gasi. Tu uštedu energije omogućava senzor za praćenje pokreta.

Opširnije na sajtu connect.pcpress.info

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,