Uprkos dobroj prodaji iPhone-a, pao profit Apple-a

Prihodi Apple-a su ponovo opali, ali kompanija i dalje zarađuje ogromnu količinu novca. Konkretno, kategorije iPhone-a i usluga, koje su obe Apple-ove najveće zarade već godinama, zabeležile su porast prihoda u odnosu na prethodnu godinu.

PCPress.rs Image

Značajno pala kupovina Mac uređaja

Ali ovo nije bilo dovoljno da nadoknadi pad na drugim poljima. Kao takav, ukupan prihod kompanije Apple pao je za skromna 3% u odnosu na prethodnu godinu na 94,8 milijardi dolara, dok je neto prihod od 24,2 milijarde dolara manji za približno 1%.

Snažna prodaja iPhone-a je bila rekordna u kvartalu na kraju marta, uprkos činjenici da su iPhone 14 i 14 Pro stigli prošlog septembra. A Apple-ov posao sa uslugama, koji je stalno rastao u poslednjih pet godina kako bi nadmašio sve ostale proizvode koje kompanija nudi postigao je još jedan rekord sa 20,9 milijardi dolara prihoda.

Prodaja Mac-a je pala sa 10,4 milijarde dolara pre godinu dana na samo 7,2 milijarde u ovom kvartalu, što je ukupno pad od 31%. Prodaja iPad-a nije bila tako teško pogođena, ali je ipak pala za 13% na 6,7 milijardi dolara za kvartal uprkos velikim ažuriranjima linije proizvoda prošle jeseni. Konačno, kategorija nosivih/kućnih uređaja, koja obuhvata proizvode kao što su AirPods, Apple Watch i HomePod linija, pala je za manje od 1%.

Pročitajte i:  Sudija odbacuje Apple zahtev da odbaci tužbu zbog uhođenja AirTaga

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: