“Uradi sam” računar i kodiranje za decu

Iako se čitava populacija odraslih ljudskih bića spojila sa ekranima svojih pametnih telefona, čini se da interesovanje mlađih generacija za praktične aspekte tehnologije, a posebno za kodiranje, još uvek predstavlja izazov.

PCPress.rs Image

Tako je kodiranje za decu postalo jedna od glavnih interesnih sfera startap kompanija, te je mantra „svi mogu da kodiraju“ počela sve češće da se upotrebljava. Upravo zbog toga je Kano Computing, startap iz Londona, počeo da radi na proizvodima za koje se nada da će postati ključni deo za razvijanje tehnološke kulture. Naime, kompanija razvija „uradi sam“ računar za decu od šest godina, te stariju, a koji podseća na Lego, budući da deci pruža određenu slobodu u konstruisanju uređaja.

PCPress.rs Image

Narandžasta tastatura i uputstvo za korišćenje informišu korisnike o najvažnijim delovima računara, a uređaj funkcioniše zahvaljujući Raspberry Pi mini-kompjuteru, i može da se koristi za učenje programiranja, a kroz različite igre koje uključuju kodiranje. Osnivač kompanije Alex Klein kaže da kompanija daje prednost kreativnom načinu učenja, koji angažuje mlađu decu, te im drži pažnju. On dalje dodaje da se kodiranje uglavnom uči u sterilnim uslovima, te da nije povezano sa stvarima koje bi decu mogle da interesuju, pa kodiranje koje Kano omogućava nudi igre i praktične vežbe, poput kreiranja glasovnog asistenta. Klein na kraju zaključuje da je glavni problem u tome što većina samo konzumira tehnologiju, te da je glavni cilj kompanije bio da korisnicima omogući da uz pomoć nje i stvaraju, a preko kodiranja, igara kao što su Minecraft i Pong, kreiranja aplikacija, te animacija.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,