Uskoro stiže AI platforma za komponovanje muzike

U Evropu uskoro dolazi inovativna AI platforma za komponovanje muzike. Sony CSL (Sony Computer Science Laboratories), razvila je inovativnu platformu koja uči iz predloženih melodija ali i sama predlaže.

PCPress.rs Image

Kako platforma radi?

Program poznat kao Flow Machine Mobile (FM Mobile), baziran je na cloud-u i, za sada, dostupan preko App Store-a, samo u Americi i Japanu. Program je kompatibilan sa različitim digital audio radnim stanicama, poznatijim kao DAW. Radi po principu ponuđenih ili generisanih melodija koje korisnik može da modeluje i menja, ali takođe dobije i povratnu spregu od programa koji, na osnovu mašinskog učenja, predlaže nastavak melodije.

To bi, grubo gledano, moglo da izgleda ovako: kada se uđe u program i odabere opcija “Compose”, postoji lista kartica za izbor. Kada se odabere kartica, sistem sam generiše melodiju. Pošto postoje različiti alati za modelovanje melodija, kada se razvije 8 taktova melodije, sistem je automatski čuva za dalje korišćenje i, što je najzanimljvije, predlaže mogući nastavak.

Pošto je u pitanju cloud-based platforma, komponovanje je moguće nastaviti sa bilo kog mesta i uređaja. Programeri rade na tome da ovaj besplatni program uskoro bude dostupan i u Evropi.

Pročitajte i:  AI model koji je lažne video sadržaje podigao na novi nivo

Izbor: marketresearchstore, Sony CSL

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,