BIZIT plus

Microsoft: Prilagođeni tipovi podataka u Excelu

Excel dobija novi JavaScript API za programere

PCPress.rs Image

Microsoft Excel je dozvoljavao samo dve vrste podataka: tekst i brojeve. Nakon što je prošle godine prepravio Excel sa sopstvenim živim prilagođenim tipovima podataka, Microsoft modifikuje sada Excel kako bi programerima dao slobodu da kreiraju sopstvene prilagođene tipove podataka koji mogu da sadrže slike, nizove i još dosta toga.

Novi JavaScript API će biti dostupan za pregled u Excel-u kasnije ovog meseca, što će omogućiti programerima da kreiraju ove prilagođene tipove podataka za ulaze i izlaze i omoguće prilagođene funkcije. Programeri Excel-a će moći da kreiraju sopstvene dodatke ili ažuriraju postojeće da bi koristili JavaScript API.

PCPress.rs Image

Ovim će Excel biti mnogo više prilagođen za razne tipova podataka, uključujući kartice sadržaja, slike, matrice, nizove i formatirane vrednosti brojeva. Excel već dugo ima podršku za makroe i dodatke, ali bi novi Microsoft-ovi API-ji trebalo sve da učine mnogo efikasnijim i lakšim za programere i implementaciju njihovg sadržaja.

„Ove fleksibilnije strukture daju vam mogućnost da organizujete složene podatke kao objekte i izložite ove podatke korisnicima na prirodnije načine.“ „Možete da delite moć tipova podataka u celoj organizaciji i kreirajte dodatke ili rešenja koja mogu da povežu tipove podataka sa vašom uslugom ili podacima”, rekla je Wangui McKelvey ,generalna menadžerka Microsoft 365.

Pročitajte i:  Filteri podataka u Excel izveštajima

Pregled novog JavaScript API-ja u Excel-u biće dostupan kasnije ovog meseca, ali nije jasno kada će to biti predstavljen svim korisnicima Microsoft 365.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: