PC Press Studio

Uspešno ugovoreno kreditiranje otkupa akcija od OTE

PCPress.rs ImageTelekom Srbija a.d. je uspešno potpisao Ugovor o kreditu u vrednosti od 470 miliona evra, sa rokom dospeća od 3 godine, od čega se iznos od 320 miliona evra odnosi na finansiranje akvizicije – otkup 20% akcija koje su u vlasništvu grčke telekomunikacione kompanije OTE, a iznos od 150 miliona evra za refinansiranje postojećeg kredita.

Iznos od 470 miliona evra obezbedilo je 19 domaćih i međunarodnih banaka kao zajmodavaca, članica bankarskih grupacija Credit Agricole, Erste, Eurobank EFG, Grupa Komercijalna banka Beograd, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen, Societe Generale i UniCredit, kao i Hypo-Alpe-Adria Bank, OTP, Piraeus Bank i Vojvođanska banka u koordinaciji sa UniCredit.

Uprkos teškim uslovima na tržištu, sindiciranje kredita je bilo snažno podržano na finansijskom tržištu, a zainteresovanost banaka za učešće u aranžmanu je prevazišla očekivanja.

Uspešna realizacija ovog aranžmana ukazuje na poverenje finansijskog tržišta u srpsku ekonomiju uopšte i posebno u Telekom Srbija a.d. To je dokaz da za uspešno poslovanje može biti obezbeđeno finansiranje čak i u uslovima svetske ekonomske krize i nestabilnih okolnosti na finansijskom tržištu.

Pročitajte i:  Telekom Srbija svojom mrezom pruza oslonac nauci

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,