Usvojena Strategija razvoja eUprave Republike Srbije do 2018.

Direkcija za elektronsku upravu, kao organ u sastavu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa zadovoljstvom obaveštava javnost da je na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojena Strategija razvoja eUprave Republike Srbije do 2018. godine.

euprava_1

Usvajanjem Strategije razvoja eUprave građani Srbije će dobiti efikasniju, transparentniju Vladu koja im omogućava jednošalterski sistem na Nacionalnom portalu eUprave, kako više ne gubili vreme i novac u birokratskom sistemu. Takođe, realizacija Strategije će doneti uštede na svim nivoima, a pre svega, kroz brzo rešavanje zahteva građana i privrede, optimizaciju državne uprave i veliko smanjenje troškova zbog papirologije.

Tim povodom, direktor Direkcije za eUpravu Dušan Stojanović je izrazio zadovoljstvo povodom usvajanja dokumenta, koji predstavlja pravi zamajac u promenama poslovanja uprave. „U prva tri meseca očekujemo da dobijemo kompletan institucionalni okvir za ovaj reformski proces koji nedostaje svih godina“, rekao je Stojanović i naglasio da će do kraja 2016. godine biti zaokružen zakonodavni okvir koji uključuje podršku sprovođenju Zakona o opštem upravnom postupku, Zakona o elektronskoj upravi i elektronskom plaćanju administrativnih taksi na Portalu.

Pročitajte i:  Komentar: Digitalizacija kao podrška održivom razvoju

Takođe, Stojanović je najavio da će do kraja sprovođenja Strategije Republika Srbija dobiti jedinstveni registar građana, jedinstveni sistem za koordinaciju inspekcijskog nadzora i efikasan sistem razmene podataka unutar cele javne uprave.

Facebook komentari:

Tagovi: ,