N Central domination

Vaš računar od testa do unapređenja hardvera

Otkako je sveta, veka i, naročito, računara, performanse su uvek bile kritični element. Što je računar brži, to je rad produktivniji, igranje bolje, a ukupno iskustvo prijatnije. U današnje vreme razlike između dva računara ili dve komponente ne mogu uvek da se vide „na oko“. Kako proceniti performanse i zaključiti da li se upgrade isplati?

PCPress.rs ImageNekada davno, u vreme kada su dinosaurusi koristili PC računare, bilo je lako – svako unapređenje hardvera bi se odmah osećalo u gotovo svakom aspektu rada, pa se investicija u neku komponentu mogla jasno proceniti. Tokom poslednjih nekoliko godina (ili malo više od toga), razlika se teže primećuje, posebno kod onoga što zovemo „standardna primena“ računara. Stoga je neophodno uložiti malo više truda kako bi se dobio bolji utisak o eventualnoj razlici u performansama…

Tekst u celini pročitajte u digitalnom izdanju časopisa PC Press koje je ovog meseca potpuno besplatno  na linku http://pc-press.mwtatooine.net/read/pc-press-350/article/od-testa-do-upgrade-a/page/54.html.

Ako koristite pametni telefon besplatne aplikacije za čitanje digitalnih izdanja preuzmite sa adresa:

https://goo.gl/DbCF5G (Android)

http://apple.co/1Hg4Csr (iOS)

(Objavljeno u PC#249)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,