BIZIT plus

Velika Britanija smekšala stav oko akvizicije Microsofta i Activision Blizzarda

Velika Britanija ublažava svoje prigovore na Microsoftov otkup Activision Blizzarda. Uprava za konkurenciju i tržišta je revidirala svoje nalaze i utvrdila da spajanje neće dovesti do značajnog smanjenja konkurencije. Dok dokazi ostaju isti, Microsoft bi mogao da smanji privlačnost PlayStationa, ali Sony platforma ima dovoljno jak katalog da bi šteta bila ograničena.

Velika Britanija smekšala stav oko akvizicije Microsofta i Activision Blizzarda

Sony vidi kupovinu kao pretnju industriji igara

Agencija je takođe ponovo razmotrila svoje mišljenje da bi Microsoft mogao imati koristi od isključivanja publike za PlayStation Call of Duty. Noviji podaci Microsofta sugerišu da bi kompanija mogla da pretrpi značajne gubitke tako što bi franšizu igre napravila samo za Xbox ili ponudila ekskluzivne pogodnosti. Drugim rečima, ne bi dovoljno igrača prešlo sa PlayStation konzola na Xbox da bi ta strategija funkcionisala.

U februaru je regulator rekao da Microsoft predstavlja do 70% svetskog tržišta igara u cloud-u i da bi završetak kupovine Activision Blizzarda mogao da naškodi igračima koji ne mogu da priušte skupu konzolu ili računar. Sony se dugo protivio dogovoru i naziva ga „pretnjom industriji“ koja bi mogla da naškodi kvalitetu Call of Duty igre na PlayStation-u.

Pročitajte i:  Microsoft otključava Copilot AI unutar Office za preduzeća 

Microsoft je napravio brojne ustupke u nadi da će preuzeti Activision Blizzard, uključujući 10-godišnja obećanja za više platformi za Call of Duty, kao i aranžmane za dovođenje igara na rivalske cloud platforme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: