Vertiv poboljšava proizvodne kapacitete za rešenja sa vodenim hlađenjem

Fabrika za proizvode i rešenja u hlađenju data centara u italijanskom gradu Piove di Sacco proširuje kapacitete testiranja i proizvodnje kako bi se odgovorilo na rastuće potrebe za rešenjima sa vodenim hlađenjem.

PCPress.rs Image

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, u ponedeljak 18. septembra je predstavio poboljšanu laboratoriju za testiranje u svom centru za termalno upravljanje u blizini italijanskog grada Tognana. Ova značajna investicija znatno poboljšava kapacitet postrojenja za testiranje, kao i mogućnosti proizvodnje u trenutno dostupnom prostoru. Isto tako, demonstrira i kontinuiranu posvećenost kompanije Vertiv prema razvoju sistema sa vodenim hlađenjem kako bi se podstaklo njihovo usvajanje unutar industrije. Na kraju, investicija dokazuje i napore kompanije u stvaranju podrške za sve veće potrebe data centara, uključujući računarstvo visokih performansi, veštačku inteligenciju (AI) i generativni AI (GenAI).

Poboljšani laboratorijski prostor za testiranje omogućiće stručnjacima kompanije Vertiv izvođenje standardnih i prilagođenih testova opreme kupaca, što obuhvata sva rešenja za hlađenje putem vazduha ili vode. U sobi će se testirati pod uslovima toplotnog opterećenja većeg od 2MW sa temperaturom vazduha do 55°C. Štaviše, Vertiv će u laboratorijskom prostoru takođe sad moći testirati jedinice opremljene sa rashladnim sredstvima koja imaju niski potencijal globalnog zagrevanja (GWP).

Pročitajte i:  Data centri 2024 (Besplatno izdanje)

Ovo poboljšanje dešava se u kritičnom trenutku za industriju data centara. Operatori se brzo šire kako bi povećali svoj kapacitet radi rastućih potreba, dok u isto vreme žele minimalizirati svoj uticaj na okolinu. Više od 100 evropskih operatora data centara i trgovačkih udruženja potpisnici su Pakta o klimatski neutralnim data centrima, čime su se obavezali postići klimatsku neutralnost do 2030. godine. Sistemi sa vodenim hlađenjem igraju ključnu ulogu u ostvarivanju takvog cilja jer omogućavaju operatorima da povećaju kapacitete data centara, dok u isto vreme ograničavaju direktne i indirektne štetne emisije. Ovi sistemi primenjuju rashladna sredstva sa niskim nivoom GWP-a kako bi se znatno smanjile direktne i indirektne CO2 emisije, što znatno smanjuje ugljenični otisak data centara.

„Resursno efikasna rešenja sa vodenim hlađenjem važna su za održiv rast industrije data centara, te se moramo nastaviti fokusirati na razvoj i poboljšanje tehnologija za operatore i okolinu. Zbog toga smo ponosni na naš rad koji je vodeći na tržištu te što smo s njime postigli za naše kupce. Primera radi, sarađivali smo sa pružaocem kolokacija Green Mountain na postavljanju visokoefikasnih sistema sa vodenim hlađenjem od 5 MW. Povećanjem kapaciteta testiranja i proizvodnje u našoj fabrici za rešenja u hlađenju data centara omogućili smo sebi nastavak stvaranja inovacija u ovom prostoru, što će rezultirati većom vrednošću za industriju i naše kupce“, izjavio je Karsten Winther, predsednik kompanije Vertiv za EMEA regiju.

Pročitajte i:  Vertiv predstavio novi besplatni online alat za lakše planiranje i dizajniranje data centara

„U decembru, na EMEA tržištu predstavićemo novi Vertiv™ Liebert® AFC, rashladnik vode sa inverterskim vijčanim kompresorim visokog kapaciteta sa snagom do 2200 kW, a ovaj novi laboratorijski prostor za testiranje omogućiće nam da možemo testirati i jedinice većeg kapaciteta od tog. Nastavljamo u svom otkrivanju prilika za dalje investicije u skladu s predviđenim rastom potražnje prema sistemima za termalno upravljanje, pogotovo za rešenjima sa tečnim hlađenjem“, izjavio je Roberto Felisi, viši direktor i poslovni vođa termalnih rešenja u EMEA regiji, Vertiv.

Kako bi se proslavio najnoviji napredak, Vertiv je ugostio porodice zaposlenih u Italiji putem posebne posete postrojenju, što uključuje i deo postrojenja Thermal Management Customer Experience Center. Ovaj dan otvorenih vrata obogaćen je aktivnostima posebno osmišljenim za decu i mlade ljude, gde su učili o data centrima i važnosti termalnog upravljanja. Kao istaknuti trenuci mogu se izdvojiti vođeni obilasci proizvodnje i laboratorije, kao i poseta data centru Vertiva gde je tehnologiju bilo moguće videti u primeni iz prve ruke. U zavisnosti od svoje dobi, mladi posetioci mogli su učestvovati u radionicama na temu termodinamike i kroz nju istražiti teme kao što su generisanje hladnoće i ponašanje vrućih i hladnih čestica. Takođe, posetioci su imali priliku isprobati i inovativne aplikacije kompanije u području proširene stvarnosti, kao što je Vertiv™ XR aplikacija s kojom su se orijentirali u virtuelnom prikazu data centra.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

Ovaj događaj omogućio je da se deca i mlađi učesnici dubinski upoznaju sa stručnim znanjem i alatima koje koriste njihovi roditelji u razvoju, dizajnu i izgradnji data centara i prateće opreme, gde se u isto vreme podstiče na učenje STEM-a za raznovrsniju i društveno uključivu budućnost.

Za više informacija o Customer Experience Centre for Thermal Management kompanije Vertiv posetite Vertiv.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,