Vertiv predstavio novi kompaktni litijum-jonski ispravljač za primenu na signalnim odašiljačima te 5G radio mrežama

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, predstavio je novi Vertiv NetSure IPE ispravljač za spoljašnju upotrebu koji će operaterima olakšati implementaciju 5G mreža te omogućiti povećanje kapaciteta na područjima gde postoji veća potreba za procesuiranjem podataka. Navedeni uređaji koji se mogu jednostavno postaviti dostupni su s rezervnom litijum-jonskom baterijom, a služe za minimalizaciju gubitka energije napajanja radija na vrhu tornjeva i krovova kao najčešćih vrsta takvih aplikacija. NetSure IPE R48-2000C2 sada je globalno dostupan.

PCPress.rs Image

Ovaj spoljašnji ispravljač primenjuje se kao deo telekomunikacijske infrastrukture u mobilnim mrežama, gde je idealan za primenu u mrežnim edge aplikacijama kao što su 5G mini ćelija, RAN, distribuirane telekomunikacijske mreže te lokacije s visokom potrebom procesuiranja podataka poput sportskih arena, stadiona, sistema javnog prevoza, trgovine te obrazovnih centara.

Velika potrošnja mobilnih podataka u takvim okolinama može uzrokovati probleme s kapacitetom mreže kojima je kompleksno upravljati. Tehnologija nove generacije NetSure IPE R48-2000C2 spoljašnjih ispravljača u mogućnosti je brzo i pouzdano napajati potrebne radio stanice kako bi se povećali kapaciteti te proširiti 5G mreže. U slučaju da infrastruktura zakaže, u zavisnosti od opterećenja i kapaciteta baterije, lagane litijum-jonske baterije koje ne zahtevaju održavanje mogu održati mrežu u pogonu sat vremena ili više, s radom na višim temperaturama s bržim punjenjem od olovnih alternativa.

Pročitajte i:  Vertiv: UPS nove generacije

„Povećanje prometa podataka na odašiljačima te drugim oblicima zahtevnih aplikacija na edge lokacijama mreže osnažilo je potrebu za pouzdanim, kompaktnim i učinkovitim spoljašnjim energetskim rešenjem. Zato Vertiv NetSure IPE pruža elegantnu soluciju DC napajanja koja odgovara izazovima koja zahtevaju kritične lokacije“, izjavio je Henrik Nilen, globalni direktor DC ponude napajanja, kompanije Vertiv.

Vertiv NetSure IPE odlikuje se jednostavnim instalacijama, višestrukim mogućim pozicijama instalacije te malom veličinom ispravljača kojeg ne treba konfigurisati pre instalacije i pokretanja. Sam ispravljač može se napajati putem naizmenične ili jednosmerne struje, što krajnjem korisniku omogućava svestranost po pitanju korišćenja vrste veze koja najbolje odgovara mestu i mreži. Ispravljač je nosilac IP65 sertifikata za upotrebu u ekstremnijim spoljašnjim okruženjima, a može se opremiti i namenskom pomoćnom litijum-jonskom baterijom za brzo i jednostavno postavljanje u javnim prostorima.

Za više informacija o Vertiv NetSure IPE seriji, posetite Vertiv.com.

Facebook komentari: