Vertiv predstavio novu Remote Power Panel daljinsku ploču za napajanje

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rešenja za kontinuitet poslovanja, predstavio je dva nova sistema za distribuciju energije koji će pojednostaviti upravljanje data centrima i njihovu skalabilnost. Prvi predstavljeni sistem je Liebert RXA remote power panel (RPP) kao fleksibilno i sigurno rešenje za primenu u okruženjima visoke potrošnje energijom, dok je u isto vreme sistem s jednim od najmanjih dimenzija u industriji. Nadalje, predstavljen je i sistem sabirnica Liebert MBX busway omogućuje pouzdanu distribuciju nadzemne energije u data centrima bilo koje veličine, ostavljajući podni prostor dostupan za opremu. Oba proizvoda sada su dostupna širom regije Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

PCPress.rs Image

Mnogi data centri tradicionalno koriste namenski izgrađene sisteme za distribuciju električne energije za dovod energije u serverske ormane. Međutim, prilagođena rešenja zahtevaju duže vreme isporuke i nisu prethodno sertifikovana od strane proizvođača originalne opreme (OEM), što bi moglo stvoriti komplikacije prilikom servisiranja.

PCPress.rs Image

Dokazana alternativa sistema po meri, posebno za aplikacije velike gustine, je standardizovani RPP, poput novog Liebert RXA sistema koji štedi prostor te se može fleksibilno postaviti u data centre, serverske sobe ili mrežne ormane. Unapred izgrađen i konfigurisan, sertifikovan i testiran, Liebert RXA osigurava distribuciju električne energije koja se nalazi u kutiji nakon što je spojena na strujni krug, pojednostavljujući pokretanje, proširenje i sveukupno upravljanje većim mrežama data centara. Ovaj sistem kao rešenje nudi fleksibilne karakteristike i višestruke mogućnosti konfiguracije kako bi se prilagodile različitim potrebama web lokacija i njihovom budućem rastu, dok se ujedno optimizuje korištenje prostora. Osim toga, ova nova generacija standardizovanih RPP-ova pruža ugrađene inteligentne mogućnosti nadzora, a putem Vertiv Liebert DPM-a sistema inteligentnog nadzora napajanja i upravljanja sistemom može se brže reagovati na bilo kakvu neravnotežu opterećenja, povećavajući dostupnost kritičnih sistema i sprečavajući probleme koji bi mogli naštetiti vrednom serveru opreme i uzrokovati neplanirane prekide. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, Liebert RXA zauzima jako malo prostora, dok finger-safe karakteristika pruža povećanu sigurnost zaposlenima koji rukovode sistemom.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Kad podni prostor jednostavno nije opcija, Liebert MBX predstavlja svestrano rešenje s nadgradnjom koja pruža pouzdanu i skalabilnu raspodelu energije u data centru bilo koje veličine, s inheretnim benefitom koji takođe maksimizuje protok hladnog vazduha. Ovaj vrhunski modularni sistem sabirnica nudi niz mogućnosti i mogućnosti povezivanja koje podržavaju poboljšanja i prilagođavanja uz minimalnu potrebnu spoljašnju podršku, omogućujući kompanijama ekonomičnu optimizaciju i prilagođavanje infrastrukture za distribuciju energije tokom određenog vremena. Razvodne kutije s mogućnošću vruće izmene i prilagodljiva sabirnica povećavaju fleksibilnost i dostupnost uz kontinuiranu isporuku energije do kritičnih opterećenja čak i tokom nadogradnji i promena rasporeda. Lagana i robusna aluminijumska šasija s autobusnim stazama IP2X sertifikovana je i odgovara sa IEC 61439-2, s integrisanim finger-safe mogućnostima i ground-first/break-last dizajnom kako bi se osigurala maksimalna sigurnost tokom servisiranja.

„Upravljanje prostorom data centara postaje sve važnije zbog implementiranja sve većeg broja uređaja, što stvara snažniji pritisak na energetsku infrastrukturu data centra da bude sigurna, skalabilna i brza za implementaciju. Ovi sistemi koji se lako instaliraju pružaju ciljanu distribuciju energije koja je dovoljno kompaktna i fleksibilna da ispuni zahteve koji se stalno menjaju. Uvođenjem Vertivovih distribucijskih sistema pružatelji usluga kolokacija te upravitelji data centara mogu si pomoći u osiguranju neprekidnog rada zahvaljujući visokokvalitetnoj opremi koju je izgradio i sertifikovao svetski proizvođač”, izjavio je Giovanni Zanei, direktor za AC Power poslovanje i poslovni lider EMEA AC Power tehnologija, kompanije Vertiv.

Pročitajte i:  Vertiv: UPS nove generacije

Liebert RXA i Liebert MBX pridružuju se Vertivovom širokom, vodećem portfoliju distribucije energije, koji uključuje prostorne jedinice za distribuciju energije (PDU-ove) i Geist PDU-ove na temelju stalka.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: