Android 12 mogao bi da bude predstavljen 4. oktobra

Android 12 se pripremao duže od mnogih njegovih prethodnika, a po svemu sudeći, čekanju se bliži kraj. Naime, pojavile su se informacije da Google planira da 4. oktobra objavi AOSP (Android Open Source Project) verziju Android 12 OS-a.

android 12

“Kad krene update za Pixel…”

Kako je u prethodnim godinama Google često u isto vreme objavljivao i „ispeglanu“ javnu verziju, moglo bi da se desi da vlasnici Pixel telefona počnu već od tog dana da dobijaju update.

Ako je ovaj tajming tačan, daje nam i približnu vremensku odrednicu za lansiranje Pixel 6 telefona. Sigurni smo da Google neće objaviti novu seriju Pixel telefona bez Android-a 12, pa je vrlo verovatno da će se to desiti otprilike sredinom oktobra.

Ako koristite neki drugi brend telefona, moraćete sigurno da sačekate još neko vreme pre nego što vaš ljubimac dobije Android 12. Recimo, Samsung je Android 11 počeo da šalje na svoje telefone u decembru prošle godine, tri meseca nakon što ga je Google predstavio trenutno aktuelni OS. Neki drugi proizvođači su to uradili još kasnije. Razlog za to je što je kompanijama potrebno vreme, prvo da adaptiraju Android prema svojim interfejsima, a zatim i da detaljno testiraju softver pre nego što ga isporuče korisnicima.

Pročitajte i:  Apple prva Vision Pro beta verzija  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,