BIZIT plus

Fitbit vam uskoro više neće dozvoliti da prenosite muziku sa računara

Ako ste vlasnik Fitbit Versa, Versa 2 ili Ionic-a, uskoro više nećete moći da prenosite muziku sa računara na svoj Fitbit uređaj. Na stranici podrške Fitbit navodi da ukida svoju aplikaciju Fitbit Connect 13. oktobra, ostavljajući vam samo dva načina da preuzmete muziku na svoj uređaj: plaćenu pretplatu na Pandoru ili Deezer.

PCPress.rs ImageFitbit Connect je prateća aplikacija za Mac i Windows računare koja vam omogućava da sinhronizujete podatke o fitnesu između uređaja i prenosite muziku na stare Fitbit uređaje. Fitbit polako ukida softver u korist svoje mobilne aplikacije, jer više ne preporučuje korisnicima da ga preuzimaju na svojoj stranici za podešavanje.

Međutim bez pristupa Connect-u, nema načina da preuzmete muziku na svoj Fitbit bez plaćene pretplate na Pandora ili Deezer. Na svojoj stranici za podršku, Fitbit kaže da „možda ispunjavate uslove za 90-dnevnu probnu verziju“ bilo koje usluge, što će vas koštati 9,99 USD mesečno za Deezer Premium ili 4,99 USD mesečno za Pandora Plus kada se probni period završi.

Ova promena ne utiče na novije Fitbit modele. Ako posedujete stariji Fitbit koji ima mogućnost čuvanja muzike, i dalje ćete imati pristup muzičkim datotekama koje trenutno imate na svom Fitbit uređaju, ali jednostavno nećete moći da preuzmete nijednu dodatnu pesmu bez Pandora ili Deezer nakon oktobarskog roka.

Mnogi korisnici koriste svoje Fitbit uređaje da kontrolišu muziku koju puštaju na svom pametnom telefonu, bilo da emituju muziku preko Spotify-a ili slušaju pesme koje su već preuzete na njihov telefon. Ali ipak, pristup lokalnim muzičkim datotekama može biti od koristi ako slušate muziku van mreže ili želite da koristite svoj Fitbit bez pametnog telefona.

Iako Fitbit ne objašnjava zašto gasi Fitbit Connect, moguće je da jednostavno nema dovoljno potražnje da bi usluga ostala u funkciji.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: