Nokia 9: Procurile nove fotke i video

HMD Global, kompanija koja stoji iza Nokia Android telefona, očigledno nigde ne žuri sa zvaničnim infromacijama o novom Nokia 9 telefonu. A i zašto bi to radili kad je mnogo efektnije da nešto “procuri”. Ovaj način marketinga (ili serije slučajnosti) je često mnogo efektniji od PR saopštenja, naročito kad želite da svi znaju za pet Nokia 9 kamera.

PCPress.rs Image

U najnovijem serijalu “slučajnih” curenja informacija mogu se videti renderi visoke rezolucije koji detaljnije predstavljaju izgled novog telefona. Iza njih stoji @OnLeans i 91Mobiles koji su poznati po autentičnim informacijama. Ovo naravno nije ni prvi ni poslednji slučaj da kompanijima cure informacije o telefonima na sve strane.

Nove fotke i video otkrivaju novitete

I dalje nam je teško da poverujemo da ćemo uskoro zvanično rukovati telefonom koji ima čak pet zadnjih kamera! Nekada je bilo logično da se proizvođači takmiče u kvalitetu optike i softvera kamere. To se vremenom promenilo pa tako sada imamo proizvođače koji se hvale sa sve većim brojem kamera. Tako smo od jedne došli do (za sada) pet zadnjih kamera.

Pročitajte i:  Galaxy Z Fold 6 donosi revoluciju u fotografiji

Ostaje da se vidi da li će ovo povećanje zaista dovesti do kvalitetnijih fotografija. Interesantno je da Nokia 9 model na fotografijama nema PureView oznaku. Ovaj naziv je kompanija HMD Global nedavno zaštitila, a pretpostavljalo se da će se primeniti za ovaj flegšip. Ono što je svakako tu je Zeiss oznaka što znači da treba da očekujemo vrhunsku optiku na Nokia 9.

This slideshow requires JavaScript.

Tehničke specifikacije Nokia 9 (PureView?)

Kako se može videti sa fotografija, ne postoji skener otiska prsta. To je u skladu sa prethodnim informacijama da je senzor ugrađen u sam 5,9″ QHD+ displej sa odnosom stranica 18:9. S prednje se strane vidi samo jedna kamera, a čini se i da je čuveni “notch” ovde izostavljen. Što se tiče procesora, očekuje se Snapdragon 845 koji će raditi uz pomoć 8GB RAM-a sa 128GB prostora na telefonu.

Poput nekih novijih modela, Nokia 9 se odrekla 3,5mm džeka za slušalice pa je tu samo USB-C port kao univerzalno rešenje. Što se tiče materijala, pozadina telefona je izrađena od stakla, a moguće je bežično punjenje prilično jake baterije od 4,150mAh. Najavljene dimenzije telefona su 155 x 75 x 7,9mm a tu je i delimična zaštita od prašine i vode.

Pročitajte i:  Kad vas ChatGPT gleda i sluša kroz telefon

Datum izlaska Nokia 9 PureView nije još ozvaničen, ali se očekuje da će to biti 25. februara 2019.

Izvor: 91mobiles

Facebook komentari: