Virgin Media imala više padova

Virgin Media, jedan od najvećih provajdera širokopojasnog interneta u Velikoj Britaniji, prijavio je da je došlo do stopiranja isporuke interneta hiljadama korisnika zbog tehničkih grešaka.

pad interneta u velikoj britaniji

Privremeni prekidi na više mesta

Virgin Media je prijavio da su problemi krenuli u vreme koje se podudara sa dnevnim brifingom vlade o Korona virusu. Ukupno je na adresu kompanije stiglo preko 30,000 žalbi na rad, gde su neki korisnici prijavili prekid interneta na kratko, dok je kod nekih prekid trajao satima. Problem je rešen tek 24h kasnije. Portparol Virgin Media je za BBC potvrdio da se je došlo do prekida, i da su problemi bili kontinuirani.

Jedino što je poznato nakon nestanka interneta jeste da je došlo do tehničke greške na njihovoj osnovnoj mreži, koja je otklonjena jedan dan kasnije. Korisnici su se najviše žalili da im je prekid interneta upropastio razgovore online, kao i igranje online video igara, za koje je inače potrebna stalna konekcija. U toku noći nakon Virgin Media-je, prijavljeni su kvarovi i kod svih ostalih provajdera interneta u Velikoj Britaniji, ali je do sada ostalo nepoznato da li su ovi događaji povezani ili ne.

Izvor: BBC

Facebook komentari:

Tagovi: