ERP 2024

Više od trećine organizacija imalo je ozbiljne probleme s krađom podataka iz cloud-a

Nedavno istraživanje ukazuje da je čak 36 procenata organizacija u poslednjih godinu dana imalo ozbiljne sigurnosne probleme u cloud okruženju, koji su rezultovali krađom podataka ili upadima u sisteme. Istraživanje su sproveli kompanije Fugue, koja se bavi automatizacijom bezbednosti i developerska kompanija Sonatype. Oni su otkrili da je čak osam od 10 kompanija zabrinuto za bezbednost svojih podataka, a kao najveći razlog brige navode moguće pogrešna setovanja parametara za cloud aplikacije.

cloud

Dve trećine misli da će biti još gore

Čak 64 procenata organizacija smatra da će problemi u budućnosti biti samo gori, ili da će nivo opasnosti ostati isti kao i sada. Problem sa pogrešnim konfiguracijama cloud aplikacija vide zbog prevelikog broja API-ja i interfejsa koji moraju da se održavaju (32 procenta), nedostatka kontrole (31 procenat) i nepridržavanja polisa (27 procenata), nemara zaposlenih (23 procenta) i neadekvatnog sistema monitoringa cloud okruženja (20 procenata).

Neki izazovi bezbednosti u cloud okruženju su i „umor“ od čestih uzbuna (21 procenat), lažno pozitivne uzbune (27 procenata) i ljudske greške (38 procenata). Potražnja sa stručnjacima za bezbednost u cloud okruženju i dalje je veća od ponude i 36 procenata kompanija je naglasila da nisu uspeli da pronađu odgovarajuće kadrove.

Pročitajte i:  Upotrebljen minijaturni stimulator mozga

Na pitanje šta je potrebno da bi se rešili ovi problemi, čak 96 procenata kompanija je navelo da je potreban jedinstven okvir koji će sistematizovati sve procedure. 47 procenata je reklo da im je potrebna bolja vidljivost svog okruženja u cloud-u, a 43 procenta kompanija bi volelo da postoje automatizovane procedure za usklađivanje i konfigurisanje aplikacija u cloud okruženju.

Izvor: BetaNews

Facebook komentari: