Vlada Srbije i Microsoft potpisali ugovor

U sedištu kompanije Microsoft, u Redmondu, predstavnici Vlade Srbije potpisali su centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će biti korišćen u svakodnevnom radu državne administracije.

Microsoft_Sign_on_German_campus.jpgKako prenosi agencija Tanjug, Dačić je rekao da je potpisivanje ovog ugovoroa korak napred u prepoznavanju informacija kreiranih od strane države kao javno dobro.

“Saradnjom sa kompanijom Microsoft obezbeđena je potpuna i brza implementacija softverske tehnologije poslednje generacije u javnom sektoru, kao i servisa namenjenih građanima”, rekao je premijer Ivica Dačić.

“Čvrsto verujemo da ovim sporazumom, osim što postižemo višestruke pozitivne efekte, ujedno i gradimo dobar put ka ostvarenju ciljeva definisanih od strane Vlade Srbije i otvaramo zajednički prostor za buduće uspešne projekte”, istakao je Dačić.

Generalni direktor Multi country regije Centralne i Istočne Evrope u kompaniji Microsoft, Takuja Hirano, istakao je da je ta kompanija čvrsto posvećena privrednom razvoju Srbije i implementaciji najnovijih tehnologija koje omogućavaju jačanje njene konkurentske pozicije na regionalnom i globalnom tržištu.

“Zato, verujemo da ovim sporazumom uspostavljamo kamen temeljac dugoročne strateške saradnje između kompanije Microsoft i Vlade Srbije”, rekao je Hirano.

Pročitajte i:  Microsoft transformiše Windows Subsystem za Linux u Windows 11 aplikaciju

U saopštenju se ističe da je vlada, nakon obavljenih analiza, ocenila da takav pristup obezbeđuje ostvarivanje dodatnih ušteda u budžetu, dalju optimizaciju infrastrukturnih kapaciteta, podizanje tehnološkog nivoa informacionih sistema i stvaranje neophodnih uslova za razvoj modernih elektronskih servisa namenjenih građanima i privredi, ali i da će partnerski odnos sa jednim od svetskih IT lidera imari brojne pozitivne efekte na razvoj lokalne ekonomije i domaće softverske industrije, kao i na stvaranje pozitivnih uslova za ulaganja stranih investitora.

Izvor: Tanjug

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

4 thoughts on “Vlada Srbije i Microsoft potpisali ugovor

Comments are closed.