BIZIT 2022

Voiceitt omogućava lakšu komunikaciju sa pametnim kućama

Pametni domovi bi uskoro mogli da dobiju softver koji bi olakšao izdavanje komandi, i pomogao onima koji zbog nekog medicinskog stanja imaju poteškoće u govoru. Izraelski startap Voiceitt krči put ka tom cilju, te postojećim sistemima dodaje nestandardne programe za prepoznavanje glasa.

PCPress.rs Image

Tehnologija za prepoznavanje glasa postaje sve više sofisticirana, pa je sada moguće i prepoznavanje i razumevanje onih glasova koji nisu potpuno jasni. Voiceitt tako može da razume sve što izgovore oni koji imaju neke poteškoće u govoru, a korisnici sistem treniraju uz pomoć sopstvenog glasa, pa tako ključne fraze poput „Upali svetlo“ bivaju naučene baš onako kako ih korisnik izgovara. Veliki broj medicinskih stanja utiče na sposobnost govora, te takve korisnike nije uvek lako razumeti.

Mnogi od njih pored govornih imaju i poteškoće u kretanju, što znači da im je komunikacija sa uređajima preko potrebna, ali standardni sistemi nisu sposobni da prepoznaju komande koje se izgovaraju različito od uobičajenog. Upravo je zbog toga unapređivanje sistema neophodno, a kako bi sa pametnim kućama mogli da komuniciraju i oni kojima je to najpotrebnije.

PCPress.rs Image

Voiceitt je počeo sa sistemom za prevođenje, koji onima koji imaju poteškoće u govoru omogućava da komuniciraju sa porodicom i prijateljima, a sada bi to moglo da se raširi i na komunikaciju sa uređajima.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,