Računari i Galaksija

Volvo automobili u Evropi će se međusobno upozoravati na klizave puteve

Nalet novih sigurnosnih karakteristika iz kompanije Volvo verovatno se neće tako lako zaustaviti. Proizvođač automobila omogućava svoje Slippery Road Alert i Hazard Light Alert opcije (ranije ograničene na Švedsku i Norvešku) dostupnim širom Evrope počevši od 2020. godine za nove automobile, i kao nadogradnju za vozila od 2016. i novije, zasnovane na CMA i SPA platformama.

PCPress.rs Image

Opcija upozorenja na putu koristi informacije iz Volvo automobila ispred vas kako bi vas upozorila ako kiša ili led mogu da predstavljaju problem, dajući vam priliku da vozite oprezno pre nego što rizikujete da izgubite kontrolu.

Hazard Light Alert opcija, u međuvremenu, govori drugim obližnjim Volvo automobilima kada ste uključili „namesake“ upozorenje. Proizvođač automobila smatra da je korisna za mrtve uglove i brda, ali bi mogla da bude korisna i za pomoć kolegama vozačima sa kvarovima i u hitnim slučajevima.

Takođe, Volvo je spreman da podeli neke od svojih saznanja – objavljuje svoj sigurnosni know-how u „centralnoj“ online biblioteci kako bi ostatak industrije mogao da ga koristi.

Pročitajte i:  Volvo pauzira dostavu EX30 modela zbog softverskih problema

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,