Volvo integriše YouTube i Google Home u svoja vozila

Volvo će biti prvi proizvođač automobila koji će ponuditi direktnu integraciju Google Home-a u svojim automobilima. Određene funkcije moći će da se kontrolišu na daljinu preko Google Assistant-a.

PCPress.rs Image

Kontrola preko mobilnog telefona

Dvofaktorska autentifikacija je potrebna za “osetljivije komande”, kao što je otključavanje vrata. Takođe možete saznati informacije u vezi sa vašim automobilom preko Google Assistant-a. Možete omogućiti zaključavanje vrata ili startovati automobil da se zagreva dok se spremate da izađete iz kuće.

Još mnogo funkcija će biti dodate kasnije, kao što je opcija zakazivanja punjenja. Volvo će predstaviti Google Home integraciju u narednim mesecima. Da biste ga koristili, biće vam potreban informativno-zabavni sistem koji pokreće Android sistem koji je povezan sa aplikacijom Volvo Cars i uređaj sa omogućenim Google Assistant-om.

Nije prvi put da vidimo integraciju automobila sa kućnim platformama. Vlasnici GM-a i BMW-a mogu da kontrolišu pametne kućne uređaje iz vozila sa ugrađenom Alexa-om, dok su Samsung i Google doneli kontrolnu tablu SmartThings na neke modele sa Android Auto-om.

Ipak, Google Home je jedna od istaknutijih platformi. Ako imate pametni zvučnik sa omogućenim Google Assistant-om, ove funkcije mogu biti korisne.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube plejliste sa 4K Video Downloader+ 

Za razliku od Tesle, Volvo je oprezniji

Pored toga, YouTube će biti prvi servis za video strimovanje na Volvo-ovom infotainment sistemu. Moći ćete da preuzmete aplikaciju iz Play prodavnice.

Proizvođač automobila nudi neograničene podatke na određenim tržištima, tako da ćete možda moći da gledate onoliko video snimaka koliko želite, a da ne brinete o tome da ćete potrošiti internet.

 Iz bezbednosnih razloga, moći ćete da gledate YouTube video snimke na ekranu samo kada automobil miruje.

To će osigurati da Volvo izbegne vrstu kontroverze u koju je Tesla nedavno bila upletena, kada se pokazalo da se igre mogu igrati na infotainment sistemu dok se automobil kreće. Kompanija je rekla da će onemogućiti tu opciju nakon što je NHTSA rekla da ispitati sve.

Ostale aplikacije koje će vlasnici Volva uskoro moći da preuzmu na svoj sistem za informisanje i zabavu uključuju aplikacije za navigaciju Sygic i Flitsmeister; aplikacije za punjenje ChargePoint i Plugshare; i aplikacije za traženje parkinga SpotHero i ParkWhiz.

Ranije ove nedelje, Volvo je najavio da će koristiti Qualcomm-ove automobilske čipove za napajanje infotainment sistema u modelu Polestar 3 i u predstojećem EV. Proizvođač automobila tvrdi da će Snapdragon Cockpit platforme učiniti sisteme osetljivijim i više nego dvostruko bržim.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,