TrendMicro

Voyager 1 transportuje vaše poruke u druge solarne sisteme

Voyager 1 letelica 2017. godine slavi 40 godina od poletanja, te je NASA tim povodom organizovala online takmičenje u kojem ćete moći da pošaljete svoje poruke u kosmos. Poruka ne sme da bude duža od 60 karaktera, šalje se uz pomoć hashtag-a #MessageToVoyager na Twitter-u, Instagram-u, Facebook-u, Google+ ili Tumblr-u, a krajnji rok je 15. avgust 2017. godine. JPL, NASA i Voyager-ov tim će potom da odaberu svoje favorite, a javnost će onda moći da glasa za najbolju poruku. Pobednička poruka biće lansirana ka Voyager-u 1, a dan kasnije stići će do letelice.

PCPress.rs Image

Prvi put je lansirana, zajedno sa Voyager-om 2, 1977. godine, a cilj joj je bio da istražuje planete našeg solarnog sistema. Ostala je aktivna više nego što je bilo očekivano, te i danas šalje informacije o svojim kosmičkim putovanjima.

Voyager 1 je u međuzvezdani prostor zvanično ušao u avgustu 2012. godine, skoro 35 godina pošto je prvi put poleteo. Snimci koji su stizali sa ove letelice služili su za školske udžbenike, te dnevnu štampu, pa su tako učestvovale u oblikovanju jedne generacije.

Pročitajte i:  Elon Musk razmišlja o proizvodnji Tesla Pi telefona

Na ovaj način bi vaša poruka mogla da bude prvi glas sa Zemlje na koji bi mogla da naiđe neka vanzemaljska civilizacija, a koja bi mogla da pronađe našu najudaljeniju letelicu koja je sada u međuzvezdanom prostoru.

Izvor: space.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,