ePlaneta

VR rukavice koje „osećaju“ virtuelne objekte

Teslasuit, kompanija koja je poznata po svom haptičkom odelu, predstavila je rukavice koje će korisnicima omogućiti da „osete“ virtuelne teksture i objekte. Time će oni u virtuelnom svetu moći ne samo da vide, već i da sa osećajem opipaju virutelne objekte.

PCPress.rs Image

Teslasuit Glove prvenstveno je namenjen za trening astronauta, medicinske rehabilitacije i profesionalne usluge. Kombinuje nekoliko različitih tehnologija za simultano kreiranje impresija dodirivanja i držanja objekata i  „hvatanje“ pokreta korisnika. Pored toga, rukavice prikupljaju informacije o pulsu i druge biometrijske podatke. Mogu da se bežičnim putem povežu sa odelom iste kompanije, čime stvara mogućnost prikupljanja informacija o pokretima gotovo celog tela.

Rukavice imaju osnovne haptičke i force-feedback mogućnosti. Na svakom prstu postavljeno je po devet elektroda, koje proizvode utisak dodirivanja nepostojeće površine, dok plastični skelet kreira otpor i vibracije, kako bi se simulirale interakcije sa tvrdim objektima. Pored toga,

Rukavice će biti zvanično predstavljene na predstojećem CES-u, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2020. godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,