BIZIT plus

watchOS 7.4 Public Beta donosi mogućnost otključavanja iPhone-a

Nekoliko dana nakon objave watchOS 7.4 Developer Beta verzije, Apple je objavio i Public beta verziju operativnog sistema za svoje pametne satove. watchOS 7.4 Public Beta mogu da preuzmu korisnici koji na svojim iPhone-ovima imaju instalirane OS 14.5, i Apple Watch profil. Za update je potrebno da Apple Watch ima bar 50 procenata popunjenosti baterije, mora da bude na punjaču i u dometu iPhone-a.

watchOS

Jedan od glavnih noviteta watchOS-a 7.4 je opcija „Unlock with Apple Watch“ , koja omogućava da se tokom upotrebe Face ID-a na iPhone-u, Apple Watch iskoristi kao sekundarni sistem autentifikacije. Ova opcija je uvedena da potpomogne otključavanje telefona, kada se na licu nosi maska. Mnogo je lakše kliknuti na pametni sat, nego ukucavati šifru da bi se telefon otključao.

Treba naglasiti da je ova opcija napravljena samo da bi olakšala identifikaciju korisnika koji nosi masku. Apple Watch ne može da se iskoristi za autentifikaciju Apple Pay ili App Store transakcija, niti za otključavanje aplikacije koje zahtevaju skeniranje putem Face ID-a. U tim slučajevima ipak će morati da se skine maska sa lica, ili da se ručno ukuca šifra.

Pročitajte i:  Apple će moći da obavi update  na novim telefonima bez vađenja iz kutije

watchOS 7.4 će biti dostupan u Beta fazi nekoliko nedelja, a Apple planira da finalni update objavi početkom proleća.

Izvor: MacRumors

Facebook komentari: