Waze će obaveštavati vozače o cenama putarine

Waze je aplikacija za navigaciju koja se oslanja na zajednicu korisnika. Zahvaljujući tome, korisnici aplikacije su u stanju da saznaju veliki broj dodatnih informacija, počev od zagušenosti puteva u realnom vremenu, pa sve do stanja samih puteva i cene goriva na planiranoj putanji… Jedna od novih opcija u okviru ovog programa je i obaveštavanje korisnika koliko će ga koštati putarina na odabranoj ruti.

PCPress.rs Image

Informacije o cenama putarina prikupljaće kao i sve ostale – od drugih korisnik ove aplikacije. U cilju da se obezbede što tačnije informacije, aplikacija će u obzir uzimati i datum putovanja (što je korisno ako se kao kod nas očekuje promena cene), kao i tip vozila. Procenjena cena putarina će se prikazivati pre nego što se krene na put, tako da će korisnici moći da pogledaju i alternativne rute i na vreme odluče kojim putem će da voze.

Ova funkcija je trenutno dostupna na oko 20 odsto puteva u SAD-u i Kanadi. Potpuna pokrivenost u ove dve države najavljena je za 22. jul. Što se tiče našeg kontineta, započeto je mapiranje i testiranje na evropskim auto putevima, dok će na azijskim putevima ono krenuti u narednim nedeljama. Drugim rečima, uskoro možemo da očekujemo da će procena cene vožnje po auto putevima biti dostupna širom sveta u narednim mesecima.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,